23948sdkhjf

160 job i hotelbyggeri i Sønderborg

Opførelsen af et nyt 18 etager højt hotel i Sønderborg ventes at give arbejdet til 160 mand i de 2 ½ år, byggeriet strækker sig over.
Det planlagte hotel på havnen i Sønderborg får 210 senge med tilhørende 6.900 m2 waterpark og vil i byggeperioden give beskæftigelse i cirka 160 i 2½ år.

- Projektet koster private investorer cirka 600 mio. kr., så projektet vil give daglig beskæftigelse til i gennemsnit 160 rådgivere, underleverandører og håndværkere i de to et halvt år, som byggeriet vil strække sig over, oplyser administrerende direktør Michael Saxtorph, Sønderborg Havneselskab.

Læs mere: Sønderborg får hotel på 85 meter.

Han glæder sig til nu at præsentere offentligheden for flere af projektets detaljer. Det sker i det materiale, som byrådet og derefter offentligheden nu kan forholde sig til i det kommende lokalplanarbejde, og det vil ske på et informationsmøde i december.

- Vi har indhentet informationer fra andre store hotel- og waterparkprojekter for at få viden om de sidegevinster, der er. Og borgere, erhvervsliv og kommune kan se frem til helt kontante fordele i form af flere turister, mere handel i butikkerne, større beskæftigelse og et bedre skatteunderlag, lover Michael Saxtorph.

Store forventninger
Hotellet ventes at få omkring 94.000 gæster på årsbasis. Det svarer til ekstra 260 ekstra borgere i Sønderborg hver dag. En tredjedel vil være forretnings- og konferencegæster.

Waterparken forventes at få 240.000 besøgende på årsbasis. I gennemsnit vil hver besøgende lægge ca. 190 kroner til waterpark, wellness, fitness, restaurant mm. i forbindelse med det forventede ophold på tre til fire timer i parken.

Erfaringerne fra andre waterparker er, at en waterpark attraktion får turister til at blive en ekstra dag ved destinationen.

Fakta:
Sønderborg Havneselskab A/S forestår udviklingen af hotel- og waterparkprojektet. Henning Larsen Architects har tegnet projektet, og parterne i det nye sønderjyske hotelkonsortium er én af Tysklands solide internationale hoteloperatører, RIMC, og tyske Alpamare Management, som er én af de førende europæiske udviklere af waterparks. Entreprenør er A. Enggaard.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11