23948sdkhjf

NCC bygger 60 plejeboliger

NCC bygger 60 plejeboliger for Vordingborg Kommune. Ordren til NCC er på 56 millioner kroner.
NCC bygger 60 plejeboliger for Vordingborg Kommune. Ordren til NCC er på 56 millioner kroner.

NCC opfører tre nye bygninger på i alt 4.900 kvadratmeter i tilknytning til plejehjemmet Rosenvangs gamle hovedbygning fra lige omkring år 1900. Den første bygning kommer til at huse 10 plejeboliger i et plan, mens de to øvrige bygninger bliver i to etager med henholdsvis 20 og 30 plejeboliger.

Plejeboligerne indrettes som mindre boenheder, hvor 10-15 beboere deles om et stort fælles køkken og opholdsstue. I tilknytning hertil får hver beboer egen stue og soveværelse, trinette-køkken og badeværelse på i alt 40 kvadratmeter.

NCC blev prækvalificeret til licitationen sammen med seks andre entreprenørvirksomheder. Efter en granskning af projekttilbudene valgte Vordingborg Kommune NCC som totalentreprenør i samarbejde med Jensen+Jørgensen+Wohlfeldt Arkitekter AS og Bagger-Hansen Rådgivende Ingeniører A/S.

NCC har stor erfaring med ombygning, renovering og nyopførelse af pleje- og ældreboliger. Senest har NCC samarbejdet med blandt andre Løgstør, Holstebro og Morsø Kommuner og boligforeningen Lejerbo om at skabe tidssvarende boliger til de ældre.

Rosenvangs nye bygninger holdes i et enkelt og nutidigt formsprog, der tillader den flotte gamle hovedbygning at træde frem. Facaderne bliver i røde mursten og taget i mørke dæmpede tegl. Alle rum bliver tidssvarende og handicapvenligt indrettet under hensyntagen til beboernes behov for pleje og personalets arbejdsmiljø. Trægulve i ask er med til at give boligerne et hjemligt præg.

Fakta om Plejehjemmet Rosenvang:

Beliggenhed: Sankelmarksvej 6, 4760 Vordingborg
Bygherre: Vordingborg Kommune
Totalentreprenør: NCC Construction Danmark A/S
Kontraktsum: 56 mio. kr.
Arkitekt: Arkitektfirma A/S Hune & Elkjær
Arkitekt, detailprojektering: Jensen+Jørgensen+Wohlfeldt Arkitekter AS
Ingeniør: Bagger-Hansen Rådgivende Ingeniører A/S
Samlet byggeri: 4.900 kvadratmeter
Heraf kælder: 530 kvadratmeter
Antal boliger: 60
Boligstørrelse: Cirka 40 kvadratmeter
Byggeperiode: Marts 2005 - februar 2007

Kilde: NCC

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079