23948sdkhjf

Temadag: Nye krav og mærkning til sikring af drikkevandet

Efter megen ”tovtrækkeri” ser det nu ud til at de nye og skærpede krav til vandrør, armaturer og lignende udstyr til drikkevand endelig er på plads og kan træde i kraft først i det nye år.
I Danmark stiller vi strenge krav til kvaliteten af vores drikkevand. De nye ”GDV”-krav - Godkendt til Drikkevand og den nye mærkning gør det lettere at få styr på om vandrør, vandarmaturer og lignende opfylder reglerne og lovligt – og uden sundhedsmæssig risiko – kan anvendes i forbindelse med drikkevandsinstallationerne i vores huse. Samtidig med dette har det mangeårige ”VA” mærke fået justeret sin betydning.

Derfor er det vigtigt, at alle - fra producenten til installatøren og forbrugeren - har kendskab til de nye krav og mærkning af drikkevandskomponenter.

På en temadag den 12. december på Teknologisk Institut belyses blandt andet ændringerne og nye krav, ligesom nye EU-afledte regler vedr. komponenternes bæredygtighed belyses.

Mange nye udfordringer
I juli 2013 trådte den nye EU Byggevareforordning i kraft, og i april startede det nye Godkendelsessekretariat for DrikkeVand (GDV), som skal sikre, at komponenter og installationer til drikkevand opfylder de strenge danske krav til sikring af en god drikkevandskvalitet. Der er samtidig særlige grænsefladeudfordringer til blandt andet fødevaresiden, ligesom det traditionelle og kendte VA-mærke har fået ny betydning – men med fortsat fokus på at sikre funktionsrigtig og pålidelige komponenter til vand og afløb.

Endelig løftes en flig af, hvad der sker i Norden og omverdenen i øvrigt omkring os, når det gælder drikkevandet og dets distribution til forbrugeren, ligesom EU’s nye krav vedr. komponenternes bæredygtighed belyses.

Der er med andre ord mange nye udfordringer for alle interessenter i vandforsyning og afløb, og sigtet med temadagen er at give en samlet belysning af udfordringerne, og hvorledes man sikrer at komponenter og installationer lever op til kravene.

Mere information om temadagen og tilmeldingsmulighed findes på: www.teknologisk.dk/kurser.

Eller hent et program for temadagen her.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078