23948sdkhjf

Gammelt hospital aktiv del af nybyggeriet på Bispebjerg

Når fremtidens hospital står færdigt på Bispebjerg, lukker Frederiksberg Hospital. I mellemtiden renoveres hospitalet dog og bruges til genhusning.
Selvom fremtiden for personale og patienter er på Bispebjerg Hospital, spiller Frederiksberg Hospital en aktiv rolle i processen frem mod Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg.

- I øjeblikket tilføres der faktisk patienter og personale til Frederiksberg Hospital. Det sker, blandt andet fordi vi gerne vi mindske aktiviteterne på Bispebjerg Hospital, inden vi skal i gang med at bygge, fortæller projektansvarlig vicedirektør Claes Brylle Hallqvist fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler.

Renovering af Frederiksberg Hospital
De to hospitaler er de seneste år gradvist fusioneret. Det betyder, at flere afdelinger er lagt sammen, men bor på to forskellige hospitals-matrikler. Et eksempel er Kardiologisk Afdeling, der desuden er placeret flere steder på Bispebjerg matriklen. Den afdeling får nu mulighed for at samle nogle af funktionerne i nyrenoverede lokaler på Frederiksberg Hospital.

- Der bliver hældt en masse penge i at sætte lokaler på Frederiksberg Hospital i stand, og det undrer måske nogle. Men der er over 10 år, til byggeriet på Bispebjerg er færdigt, så det giver god mening at investere i ordentlige rammer i mellemtiden, vurderer vicedirektør Jonatan Schloss fra Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler, der er ansvarlig for Frederiksberg-matriklen.

Afprøver innovation og organisationsudvikling
Et vigtigt led i hospitalsbyggeriet er organisationsudvikling, så man ikke bare bygger nye rammer til gamle vaner. Når funktioner samles på Frederiksberg Hospital bruger de anledningen til at udvikle kulturen, så de bliver klar til et nyt og mere effektivt indrettet hospital.

Frederiksberg Hospital er også stedet hvor mange nye tiltag i det medarbejderdrevne Innovationsforum bliver prøvet af, eksempelvis maddagbøger for personalet og en kommende vågetjeneste.

- Her kan vi afprøve nye tiltag i lidt mindre skala end på Bispebjerg. Vi har indtryk af, at Frederiksberg-medarbejderne er glade for at være med til at drive udvikling og innovation af arbejdsformer og på den måde også være med til at udvikle fremtidens hospital, siger Claes Brylle Hallqvist.

Frederiksberg Hospital kommer til at køre for fuldt tryk, lige til det lukker og slukker i 2024.

Fakta
• Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler er fusioneret og skal fysisk samles i Nyt Hospital og Ny Psykiatri Bispebjerg, som forventes færdigt i 2025.
• Frem til 2024 bruges Frederiksberg Hospital aktivt som buffer-areal under byggeriet til genhusning og til at samle fusionerede afdelinger. Desuden afprøves flere innovative tiltag her.
• Når hospitalet er lukket skal det sælges, bortset fra den del der rummer psykiatri.
• Ud over afdelinger af Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler genhuses også funktioner fra Rigshospitalet pga. byggeriet af Det nye Rigshospital.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109