23948sdkhjf

16 millioner til støjsikring i Vallensbæk

Vallensbæk Kommune er lykkedes med at få Folketinget til at afsætte et større millionbeløb til en støjskærm i Vallensbæk ved Køge Bugt Motorvejen.
- Vi har lagt et stort pres på Transportministeriet, både fra en enig kommunalbestyrelse, fra administrationen og fra engagerede Vallensbæk-borgere for at få nedbragt støjgenerne i Vallensbæk. Vi er glade for, at Transportministeriet og Folketinget har anerkendt problemet, og vil nu fortsætte kampen for også at få støjdæmpet i de områder i Vallensbæk Nord omkring Holbækmotorvejen og den kommende Ringstedbane, siger Vallensbæks borgmester, Henrik Rasmussen, som fortsætter:

- Den nye Ringstedbane har et samlet budget på omkring 10 mia. kr. Der må simpelthen kunne findes plads i det budget til at mindske støjgenerne. Så vi fortsætter med at lægge maksimalt pres på ministeriet og Banedanmark.

Erstatter gamle eternitplader
Beløbet, som er afsat til støjdæmpning ved boligområderne omrking Nysøvej/Gjeddesdalvej, er på 16,8 mio. kr. Ifølge projektbeskrivelsen vil støjen kunne reduceres med etablering af en cirka 600 m lang og cirka 4 meter høj støjskærm. I dag består sikringen af gamle eternitplader, der er under 2 meter høje.

Støjskærmen opsættes i yderrabatten af Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning. Et stift autoværn skal etableres foran støjskærmen.

Støjskærmene vurderes at kunne være på plads om to år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11