23948sdkhjf

Havneudvidelsen på Omø i det nye år

De 10 mio. kr., som er der afsat til en udvidelse af Omø Lystbådehavn, kan nu komme i spil. Lokalplan, som muliggør udvidelsen, er netop vedtaget.
Vejen er dermed banet for en udvidelse af kystbådehavnen i Omø. Projektet ser ud til at blive sat i gang efter nytår.

- I anlægsbudgettet er der afsat 10 millioner kroner til udvidelsen af lystbådehavnen på Omø, og vi forventer, at de går i gang med udvidelsen en gang i det nye år, siger havnechef Flemming Erichsen til sn.dk.

Mere plads, nye muligheder og ny butik
Lokalplanen, som Slagelse byråd netop har vedtaget, åbner mulighed for at udvide Omø Lystbådehavn fra de nuværende cirka 50 bådpladser til 90 – 100 bådpladser. Udvidelsen sker ved en udgravning øst for den eksisterende havn, og der etableres badestrand øst for havnen. Lokalplanen åbner endvidere mulighed for flere turistvenlige tiltag som grillpladser, badebro og promenade. Endelig åbnes der mulighed for at opføre en mindre dagligvarebutik på 300 m² til havnens og havneområdets daglige forsyning.

Udbygningen af Omø Lystbådehavn sker som del af projekt ”Maritimt Knudepunkt Storebælt”, Slagelse Kommune har kørt siden 2010. Projektet har til formål at styrke Slagelse Kommune som bosætnings- og turismekommune. Omø er et knudepunkt for sejlerturismen blandt lystbådehavnene i Slagelse Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141