23948sdkhjf

Fremtidsudsigter og socialt ansvar i Gyrstinge VVS

Med en voksenlærling, en almindelig lærling og en virksomhedspraktik gør Gyrstinge VVS sit for at sikre den arbejdskraft, der bliver brug for indenfor en overskuelig årrække.
Der er næsten 10.000 elever på landets erhvervsskoler, der står uden en praktikplads - det er den største praktikpladsmangel i seks år, og mange tusinde unge har nu ingen mulighed for at færdiggøre deres uddannelse. Situationen er paradoksal, idet arbejdsmarkedet i løbet af 10 år kommer til at mangle arbejdskraft med disse uddannelser. Særlig slem er situationen Region Sjælland Det viser en analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd, maj 2013.

- Politikerne ønsker i stigende grad, at virksomhederne skal løfte et socialt ansvar, både i forhold til at uddanne lærlinge og i forhold til at integrere udsatte grupper på arbejdsmarkedet. Vi er glade for, at vi kan tage et socialt ansvar i kampen mod ungdomsarbejdsløshed ved at ansætte lærlinge, både voksne og helt unge, siger installatør Niels Olsen, Gyrstinge VVS.

VVS-virksomheden fra Gyrstinge ved Ringsted blev i 2006 udnævnt til årets læreplads af Landsudvalget for Blik & Rør Ungdom efter indstilling fra en af virksomhedens lærlinge. Virksomheden ser det som en naturlig del af sit samfundsmæssige ansvar for at uddanne fagfolk til branchen.

Ansvar for at udvikle VVS-faget
I år satser virksomheden også på en voksenlærling og har netop indgået aftale med Johan Rosenkrans på 32 år. Han har erfaring fra forskellige jobs i industri og serviceerhverv. Johan er vant til arbejdsmarkedet, kender kravene og kan møde til tiden – hver dag. Udover Johan har virksomheden indgået en almindelig lærlingekontrakt med Mikkel Andersen på 18 år. Han har netop uddannet sig til kloakmester, før han blev ansat. Herudover har virksomheden ansat den 34 årige Xander Lauridsen i virksomhedspraktik med henblik på, at denne praktikplads munder ud i et fast job.

Fordelen ved voksenlærlinge er i Gyrstinge VVS' optik, at de fungerer i jobbet fra dag ét. VVS-firmaet finder, at det er en god ordning, der giver mulighed for at fase de nye lærlinge ind i firmaet i faste jobs efter endt uddannelse. Også selv om tilskuddet til lærlinge er sat ned fra 70.000 kr. til 33.000 kr. pr. elev.

- Vi erkender også vores ansvar for at udvikle VVS-faget ved at løbende at uddanne nye fagfolk. Men det kræver en stor indsats at få de helt unge mennesker til at præstere i vores virksomhed. Vi er sat i livet for at betjene vores kunder og sikre, at vi leverer gode VVS-løsninger, som de vil betale for. Det er nogle af de unge ikke altid klar til, og her har forældre og skole et ansvar for at gøre de unge klar til arbejdsmarkedet. Det skal dog siges, at vi er meget glade for Mikkel, der fungerer fint sammen med vores øvrige medarbejdere, siger Niels Olsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.074