23948sdkhjf

Ny opgave til CG Jensen

Etape 1 af renoveringen af havneanlægget ved Dansk Skaldyrscenter i Nykøbing Mors er lagt i hænderne på entreprenørfirmaet CG Jensen.
Havneanlægget på Øroddevej ved Dansk Skaldyrscenter i Nykøbing Mors skal renoveres. Opgaven opdeles i to etaper, og vinderen af første etape er netop udpeget. Valget faldt på entreprenørfirmaet CG Jensen.

Baggrunden for havneprojektet er drøftelser mellem Dansk Skaldyrscenter og Morsø Kommune, der gik i gang i foråret 2012, om reparation af havnen. Efter firmaet Dykkerstaal A/S havde gennemgået og udarbejdet en rapport af havnens tilstand, viste det sig hurtigt, at en almindelig renovering af havnen, ville koste 70-80 procent af en nyopført havn og levetiden ville efter bedste skøn, kun blive 40-50 procent af en nyopført havn.

Derfor blev det besluttet, at arbejde videre med et projekt for en ny havn. Teknisk Drift entrede ingeniørfirmaet Rambøll i Aalborg til at forestå et skitseprojekt samt en overslagspris på de to etaper. Efterfølgende har Rambøll udarbejdet et samlet projekt, hvor etape et og etape to senere kunne adskilles.

Etape et er en nedrivning af de eksisterende nord- og østmoler, med nye moler samt en udvidelse og reparation af den eksisterende plads, nord for havnebassinet.

Etape to er en ”omkring-bygning” af den eksisterende sydmole, med en ny og ca. 1,5 meter bredere mole.

Et halvt års byggeri
Efter licitation på projektet den 5. september 2013, hvor fem entreprenører deltog, blev der den 11. september afholdt forhandlinger med lavestbydende CG Jensen A/S. Her blev de sidste deltaljer fastlagt, og blandt andet en økonomisk opdeling blev fastlagt for etape et og etape to.

CG Jensen får samlet 6,7 mio. kr. for sin del af arbejdet på fase 1, der løber op i samlet 7,7 mio. kr.

Byggeperioden forventes at vare cirka seks måneder efter igangsætning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094