23948sdkhjf

Fem videre i Forsvarets konkurrence

Aalborg Kaserner og Almegårds Kaserne skal energirenoveres for 200 mio. kr. Projekt ”Grønne Etablissementer” er nu klar til anden runde.
Ni teams blev til fem, da Forsvarsminister Nicolai Wammen onsdag afslørede, hvem der går videre i konkurrencen om at energioptimere henholdsvis Aalborg Kaserner og Almegårds kaserne på Bornholm. to etablissementer er udvalgt til at være pilotprojekter på visionen om et mere grønt og økonomisk forsvar, som blev lanceret ved det seneste forsvarsforlig.

- Vi gør noget godt for miljøet og sparer samtidig penge. Vi er i en situation, hvor vi skal vende hver en krone i Forsvaret, så derfor giver det mening at bruge ressourcer på et projekt som det her. Vi har både fået visionære tanker og praktiske løsninger i de ni meget forskellige forslag, som foruden at leve op til ønsket om hensynet til miljøet og økonomien, også i sidste ende giver en operativ effekt i kraft af bedre faciliteter til medarbejderne, siger Nicolai Wammen.

Morten K. Pedersen, som er projektleder fra Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, fortæller, at opgaven med at reducere ressourceforbruget på de to kaserner er blevet grebet meget forskelligt an. Lige fra at opsamle regnvand i store søer til bilvask til markante bygninger udført i massivt træ – foruden de mere traditionelle løsninger som at opstille solceller og vindmøller.

I konkurrencen for Aalborg Kaserner gik følgende tre teams videre:
• Moe, Friis & Moltke, Loop Architects, Schmidt Hammer Lassen Architect, Vibeke Rønnow Landskab.
• Cowi, Adept, Arkitektfirmaet Nord, GHB Landskabsarkitekter.
• PLH Arkitekter, Polyform Arkitekter, BSAA Arkitekter + BSAA Urban Lab, Alectia.

I konkurrencen for Almegårds Kaserne gik følgende to teams videre:
• Sahl Arkitekter, Tredje Natur, Cenergia, Oluf Jørgensen, Viborg Ingeniørerne.
• Tegnestuen Vandkunsten, Lendager Arkitekter, Balslev Rådgivende Ingeniører, Marianne Levinsen Landskab ApS.

De fem teams modtager herefter revideret udbudsmateriale og inviteres til en forhandling med henblik på at indgå aftale med et rådgiverteams på hver kaserne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078