23948sdkhjf

Ny fransk designopgave til BIG

BIG har vundet designopgaven på et nyt fransk museum, Cité du Corps Humain, som skal ligge i et nyudviklet område i Montpellier.
BIG, A+Architecture, Egis, Base, L'Echo, Celsius Environnement og CCVH er netop blevet udnævnt som vinder af den internationale arkitektkonkurrence om at designe det nye Cité du Corps Humain (Museum om den menneskelige krop) i Montpellier, Frankrig.

Museet skal ligge i det nyudviklede område Parc Marianne og er med sine 7.800 m2 tænkt som et sammenløb af parken og byen - natur og arkitektur - stående for enden af Charpak Park sammen med Montpellier rådhus. Bygningen består af otte hovedrum i samme niveau, som er formet i et organisk forløb og løftet for at give et underliggende sammenhængende rum, der skaber nemme forbindelser til hele bygningen. I grænsefladerne mellem funktionerne skabes der udsigt til parken, god adgang til dagslys og direkte forbindelse til hovedrummene.

Design med innovative, miljømæssige og funktionelle kvaliteter
Museets tag kommer til at fungere som en ergonomisk have med et dynamisk landskab af plante- og naturoverflader, der tillader parkens besøgende at udforske og udtrykke deres kroppe på forskellige måder, lige fra fordybelse til ydeevne, fra afslapning til udfordring.

Museet får en gennemsigtig facade, der skal maksimere den visuelle og fysiske forbindelse til omgivelserne. På den bugtede facade, der på skift vender sig mod nord og syd, øst og vest, er lameller optimalt placeret i forhold til både udsyn og beskyttelse af solens stråler. Mønsteret på facaden kommer ifølge Bjarke Ingells til at minde om et menneskeligt fingeraftryk.

- Ligesom blandingen af to uforenelige væsker - olie og eddike - flyder det urbane fortov og parkernes græstørv sammen i en gensidig omfavnelse og danner lommer, hvor der vil være terrasser med udsigt over parken og de opløftede naturbakker indover byen. Det vil være en række pavilloner, der væves sammen til en samlet institution - ligesom når ens enkelte fingrer laver et samlet greb, forklarer Bjarke Ingels.

Konkurrencens jury, ledt af byens borgmester Helene Mandroux, valgte BIG over 5 andre udvalgte internationale hold. Hun fremhæver, at BIGs design kombinerer innovative, miljømæssige og funktionelle kvaliteter.

Museumsopgaven bidrager til BIGs voksende aktiviteter i Frankrig. Seneste kulturelle BIG-projekt er MECA Cultural Center i Bordeaux samt EuropaCity, der er en 80 hektar masterplan i udkanten af Paris.

Byggeriet af Museet Cité du Corps Humain forventes påbegyndt i 2016 og er planlagt til åbning for offentligheden i 2018.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11