23948sdkhjf

Ny plan for udviklingen af Svendborg Havn

Med en ny plan vil Svendborg Kommune tage fat på de udfordringer, Svendborg Havn står overfor, så områdets potentiale kan indfries.
Store udfordringer og store muligheder er kort fortalt kendetegnende for Svendborg Havn og den fremtidige udvikling af området.

Mulighederne ligger i – vurderes det – at Svendborg Havns store styrke er, at området er attraktivt. Opfattelsen er, at man ved at skabe de rette rammer, vil der kunne blive konkurrence om at udvikle arealerne. Havneområdet er således attraktivt både for udvikling af erhverv, kultur og bosætning. Årsagen er blandt andet den maritime historie og havnens særdeles velbevarede kulturarv. Den identitet er vigtig både for gamle og nye maritime aktiviteter, og for nye erhverv og bosætning. Ved siden af den maritime kulturarv udgør havnen også en afgørende rekreativ ressource, hedder det i et forslag til udviklingsplan for Svendborg Havn.

Dette forslag til Udvikling af Svendborg Havn fremlægger Svendborg Byråd nu til offentlig høring.

Forslaget til udviklingsplanen er sendt i offentlig høring frem til den 1. januar 2014.

Læs hele forslaget til udviklingsplan for Svendborg Havn her.

Baggrunden for udviklingsplanen er, at Svendborg Byråd i august 2012 besluttede et princip for fremtidens udvikling af Svendborg Havn. Herefter er fulgt omfattende drøftelser, bl.a. med seks temamøder, der havde fokus på dels at skabe investeringssikkerhed på Svendborg Havn, dels at fremhæve nødvendigheden af at der skulle træffes et valg mellem forskellige udviklingsretninger. Byrådets beslutning pegede på en maritim byhavn til forskel fra den traditionelle erhvervshavn. Styregruppen har siden byrådets beslutning arbejdet på at udvikle det valgte princip. Som resultat af drøftelser og bearbejdning foreligger der nu et forslag til en Udviklingsplan for Svendborg Havn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.069