23948sdkhjf

Barslund vinder entreprise på Femern-byggeri

Endnu en af de fremrykkede aktiviteter på Lolland kan nu igangsættes.
Femern A/S har netop indgået kontrakt med entreprenør- og ingeniørvirksomheden Barslund A/S fra Kvistgård, Sjælland, om udvidelse af Gl. Badevej ved Rødbyhavn.

Udvidelsen af vejen er en af de fremrykkede aktiviteter på Lolland, der skal gøre infrastruktur og forsyning af el, vand og kloakering klar, så det store anlægsarbejde på Femern Bælt tunnelen kan glide nemmere, når det går i gang. Og så den samlede tidsplan bliver mere robust.

- Det er meget vigtigt, at Gl. Badevej får den styrke og kapacitet, der sikrer, at den kan rumme både borgerne i nærområdet og anlægsarbejderne, der skal ned til portal og rampe, siger Henrik Christensen, kontraktdirektør i Femern A/S.

Vejarbejdet går i gang i begyndelsen af november, og når det er afsluttet i maj 2014 vil Gl. Badevej være både længere og bredere end i dag, og vil som noget nyt også have en cykelsti.

Hos Barslund glæder man sig over aftalen og håber, at den kan bane vej for flere opgaver i området ved Rødbyhavn i de næste år. Afdelingschef Benny Ebbe Jørgensen fortæller, at man har taget imod de særlige krav, som er indføjet i kontrakten; herunder miljøhensyn i planlægningen og sociale klausuler.

- Vi mener, det er en rigtig god idé at have fokus på for eksempel miljøhensyn i udbudsprocessen, fordi det er en fordel at få højnet niveauet generelt i branchen. I forhold til de sociale klausuler har vi gennem længere tid arbejdet målrettet på, at 5 pct. af vores bemanding altid er elever. Både fordi det er et krav fra flere og flere bygherrer. Og fordi vi ønsker at være med til at sikre næste generation, så vi også i fremtiden kan få kompetente medarbejdere, siger Benny Ebbe Jørgensen.

Læs mere om de fremrykkede aktiviteter på www.femern.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079