23948sdkhjf

190 dansktegnede lejligheder i Saudi Arabien

Henning Larsen Architects har fået til opgave at tegne et 4-stjernet lejlighedshotel. Detaljeringen af projektet er begyndt.
Mellem Dammam og Al-Khobar i Saudi-Arabien opføres et nyt fire-stjernet hotel med 190 servicerede lejligheder.

Danske Henning Larsen er arkitekt på projektet og oplyser, at hotellet kommer til at fungere som et vertikalt, interaktivt minisamfund.

- Designet af ”The Khorayef Tower” tager afsæt i lokale traditioner. Inspireret af saudiarabisk byggekultur fremstår tårnet som et massiv af stablede voluminer. Men ser man nærmere efter, er det samtidig porøst og inviterer den besøgende indenfor takket være den perforerede, selvskyggende facade. Bygningen bliver et ikonisk tårn, der skiller sig ud i regionens skyline, oplyser Henning Larsen Architects via sin hjemmeside.

Facaden og bygningens form designes med henblik på at skabe skygge omkring bygningen og samtidig opretholde et behageligt indeklima under de ekstreme vejrforhold, der hersker i landet. I stueplan indrettes butikker og caféer, og ovenover placeres hotellejlighederne i tilknytning til reception, bibliotek, træningscenter og pool. På toppen af bygningen er det planen at etablere terrasse.

Bygherre på projektet er AIA, der ledes af Abdullah Al-Khorayef – en af Saudi-Arabiens mest ambitiøse udviklere. Byggeprocessen ventes indledt i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109