23948sdkhjf

Sabetoflex vokser i Sverige

Væksten er på over hundrede procent i forhold til sidste år, og ti procent af den samlede omsætning ligger nu i Sverige.
Det er tre år siden, at virksomheden fra Roslev for første gang præsenterede inddækningsmaterialet Wakaflex på den anden side af sundet. Nu bærer en målrettet salgsindsats for alvor frugt, og det svenske marked har fået øjnene op for produkterne fra den danske inddækningsproducent

- Vi vidste fra begyndelsen, at det ville blive en udfordring, da vores inddækningsmateriale var helt nyt for svenskerne. Alligevel har vi haft mere medvind end så mange andre, der går ind på et nyt marked. Tre år er som sådan ikke lang tid, men det føles som længere, da vi fra dag ét har haft en sælger fast i Sverige. Vi har været i landet 365 dage om året. Det er en forholdsvis tung post for en mellemstor virksomhed som vores, men nu kan indsatsen ses på bundlinjen, fortæller direktør Per Poulsen.

Der er omsat for næsten 4,5 mio. kr. i Sverige i år, og tallet er opnået udelukkende ved salg af de selvvulkaniserende Wakaflex inddækningsruller. Væksten får nu Per Poulsen til at introducere resten af produktprogrammet i standardindækninger og ventilationsløsninger for svenskerne. Han fortsætter:

- Omsætningsstigningen siger noget om potentialet, så vi er ved at ansætte endnu en sælger, der skal sprede budskabet om de andre produkter. Det er en nødvendig og fornuftig investering.

Overvejer fast mand i Norge
Per Poulsen er overbevist om, at væksten fortsætter i de kommende år, ikke bare i Sverige, men også de andre nordiske lande. Der er kun én udfordring, og det er antallet af timer i døgnet.

- Dem kunne vi godt bruge nogle flere af. Vi føler ofte, at vi er et skridt bagefter i forhold til vores muligheder. Men vi skal heller ikke skabe vækst for vækstens skyld. Det skal være til gavn for firmaet, siger direktøren og tilføjer, at den økonomiske side af sagen trods alt også spiller en rolle.

- Det koster nogle millioner at sparke et nyt marked i gang, og der er vi meget konservative. I Norge har vi for eksempel ikke en sælger ansat, men til gengæld et godt samarbejde med henholdsvis en vvs-grossist og en ventilationsgrossist. Det fungerer fint, men det ville gå hurtigere, hvis vi havde en mand fast deroppe. Så det tygger vi lidt på i øjeblikket, slutter Per Poulsen.

Sabetoflex ApS er etableret i 2006 og producerer og forhandler inddækninger i alle afskygninger. En inddækning benyttes alle steder, hvor der en samling på et hus eller en ejendom. Eksempelvis ved overgangen mellem skorsten og tag eller ved overgangen mellem en ventilationskanal og tag. Virksomheden forhandler også det verdenspatenterede inddækningsmateriale Wakaflex, og har produktion og forhandling af ventillationstilbehør. Kundelisten tæller især ventilations- og vvs-grossister.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077