23948sdkhjf

Klar til premiere på videreudviklet vindueskoncept

To års udviklingsarbejde er slut, og på næste uges Building Green-messe vil danske ClimaWin Techniq løfte sløret for en ny generation af sine ventilationsvinduer.
Med vinduesfabrikant Poul Horn som initiativtager har et internationalt konsortium siden 2010 arbejdet på udviklingen af et nyt vindueskoncept som led i et udviklingsprojekt til 10 mio. kr. under EU’s 7. rammeprogram.

”Ventilationsvinduet”, som konceptet er døbt, er omdrejningspunktet for virksomheden ClimaWin Techniq ApS. i Lunderskov, der ledes af Poul Horn og administrerende direktør Martin Wall. Han overtog posten som administrerende direktør i august måned efter Peter Clausen, som i dag er bestyrelsesformand.

Lunderskov-virksomhedens mission er at gøre op med mantraet om hermetisk tæthed. Vinduets intelligente friskluftventiler åbner og lukker afhængigt af inde- og udetemperaturer. Effekten er, at når vejret er koldt, og solen skinner, producerer og lagrer kammeret mellem ruderne solvarme til husets beboere. Når det er varmt udenfor, fungerer vinduet som et airconditionanlæg. Vel at mærke uden brug af strøm.

Det tyske teknologiske Fraunhofer-institut har ifølge Martin Wall dokumenteret, at Ventilationsvinduet giver en energibesparelse på op til 25 procent i forhold til markedets traditionelle vinduer. Dermed kan konceptet bidrage med en energibesparelse og CO2-reduktion, der er op til tre gange større end vindmøllers.

- Indrømmet, det er en voldsom påstand, og jeg er da også glad for, at det er EU’s Energikontor, der står bag tallene. Det ville klinge en anelse hult, hvis vi var de eneste, der påstod det, siger Martin Wall.

Nye prototyper
På byggerimessen Building Green, som i næste uge afvikles for tredje gang, løfter ClimaWin Techniq sløret for sin nyeste generation af ventilationsvinduer i form af en række hidtil hemmeligholdte prototyper.

- Ventilationssystemet er diskret fræset ind i konstruktionen, der også er klinisk renset for elektronik og udelukkende benytter sig af naturens kræfter. Vores udviklingsafdeling har gennem to år gennemgået, vurderet og optimeret hver eneste komponent og detalje i vinduet. I øjeblikket er vi travlt optaget af at gennemføre et reality-tjek af de nye produkter, siger Martin Wall.

Building Green afholdes den 9. og 10. oktober i Forum i København. Ventilationsvinduet udstiller på stand 5 sammen med samarbejdspartnere fra Econovo.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125