23948sdkhjf

48 timers intensiv byfornyelse

Et halvt hundrede studerende og en flok undervisere fra Erhvervsakademiet Lillebælt skabte byfornyelse i Haarby i to intensive døgn.
Missionen var klar på forhånd: De studerende havde nøjagtig to døgn til at skabe byfornyelse - gøre Haarby til en mere attraktiv by. Innovationseventen, der forløb fra 26.-28. september, går under navnet 48 Timer.

- Vi er helt sikre på, at 48 Timer kan vise sig særdeles værdifuld for Haarby. De studerende, der er trænet i at tænke innovativt og kreativt, vil komme med konkrete forslag til, hvordan byen kan udvikle sig – både på den korte og den lange bane, siger Erik Roskjær, medlem af byfornyelsesgruppen, der er nedsat af Haarby Lokalråd.

48 Timer er en tilbagevendende begivenhed, hvor studerende fra Erhvervsakademiet Lillebælt skal skabe udvikling i en virksomhed – eller i det her tilfælde et lokalsamfund. Over to døgn tager de studerende bolig på stedet og innoverer på livet løs.

Konkrete opgaver og gide idéer
Nat og dag henover de to døgn dukkede de studerende op forskellige steder, hvor Haarby trænger til nye input.

De unge havde konkrete opgaver: Algade i hjertet af Haarby skal gøres mere levende og attraktiv. Hovedgaden skal også bruges som udstillingsvindue og fortælle om byens øvrige tilbud. Haarby skal gøres mere tillokkende for turister og tilflyttere, og endelig skal der skabes tættere forbindelse mellem hav, land og by.

En speciel opgave
På Erhvervsakademiet Lillebælt er der knyttet lige dele glæde og spænding til byfornyelsesopgaven i Haarby.

- Vores studerende er i særlig grad vante til at arbejde med innovation og produktudvikling i virksomheder. Derfor er opgaven i Haarby ganske speciel, fordi den omhandler et helt bysamfund, siger erhvervskontaktchef Alice Petersen, Erhvervsakademiet Lillebælt.

48 Timer har en tæt kobling til erhvervsliv og erhvervsudvikling på Fyn, og projektet støttes af Udvikling Fyn og Assens Kommune.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093