23948sdkhjf

Femern A/S på vej med to store udbud

Der stilles store krav til innovation og energieffektivitet, når selskabet bag Femern-forbindelsen i december måned udbyder to store anlægsopgaver.
Inden årets udgang annoncerer Femern A/S to nye, store anlægsopgaver i forbindelse med etableringen af den faste forbindelse under Femern Bælt.

De to store opgaver bliver bekendtgjort i december i en såkaldt prior information notice (PIN), der har til formål at forberede markedet på, at større udbud er på vej.

Den ene opgave omfatter de elektriske og mekaniske installationer, herunder blandt andet lys, dræn, ventilation, strømforsyning, brandbekæmpelse, andre sikkerhedssystemer, trafikstyring, detektering og kommunikation samt software til styring og overvågning i og omkring tunnelen.

Den anden opgave omfatter opførelse af en ny stor transformerstation øst for Rødbyhavn i Danmark. Transformerstationen skal opføres i et samarbejde med Energinet.dk og skal levere strøm til togdriften og de elektriske installationer i tunnelen. Arbejdet med de øvrige jernbaneinstallationer som fx skinner, kørestrøm og signaler ventes igangsat omkring et år efter arbejdet med de elektroniske og mekaniske installationer og transformerstationen.

Begge opgaver udbydes som totalentrepriser og forventes at tiltrække sig stor opmærksomhed på grund af deres særlige karakter, vurderer teknisk direktør i Femern A/S, Steen Lykke.

- Hovedparten af installationerne bygger på kendt og velafprøvet teknologi, men de løsninger, som vi efterspørger, stiller også store krav til innovation og energieffektivitet. De tekniske systemer har stor betydning for driftsøkonomien. Dertil kommer, at opgaverne indgår som en del af den samlede anlægsproces i verdens længste sænketunnel. Det stiller store krav til planlægning og til entreprenørernes evne til at koordinere og integrere mange komplekse systemer og discipliner herunder brugergrænsefladen mod det mandskab, der senere skal overvåge trafikafviklingen i kontrolcentrene for vej- og jernbanetrafikken, siger Steen Lykke, som vurderer, at de konsortier, der vinder opgaverne, vil opnå viden og erfaringer, der kan give dem store konkurrencefordele ved efterfølgende mega-projekter.

Planen for udbuddet:
December 2013: Prior Information Notice

Januar 2014: Industri Day i København

Januar-februar 2014: Muligheden for at søge om prækvalifikation annonceres i The Official journal of The European Union

April-maj 2014: Ansøgning om prækvalifikation slutter

Juli 2014: Udvælgelse af konsortier, der kan prækvalificeres.

August-september 2014: Start af udbudsrunder.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094