23948sdkhjf

C.F. Møller bag nytænkende gasstation

240 gæster overværede mandag indvielsen af en 94 kilometer ’gasmotorvej’ mellem Danmark og Tyskland. Arkitekt på det græsbeklædte kompressoranlæg er C.F. Møller.
Typisk er tekniske anlæg pakket ind i beplantning, for at vi ikke skal se al teknikken midt i naturen. Med Energinet.dk's nye kompressorstation i Egtved, Nordeuropas største af slagsen, er det lige omvendt.

C.F. Møller har designet den nye gasstation, som mandag blev indviet af blandt andre klima- og energiminister Martin Lidegaard og EU's energikommissær Günther Öettinger.

Kompressoranlægget er ’hjertet’ i det danske gastransmissionssystem og består af fire kompressorstationer samt dertilhørende servicebygninger. Ifølge Julian Weyer, arkitekt og partner i C. F. Møller, har idéen været at designe anlægget, så det i sig selv er en arkitektonisk oplevelse i landskabet. Samtidig er formen valgt for at opnå den optimale sikkerhed.

- Kan vi udfordre vores måde at opleve tekniske anlæg på? Det spørgsmål startede vi med at stille os selv. Er det muligt at designe et gasanlæg, der er i dialog med landskabet og samtidig sætte fokus på den forsyningsmæssige infrastruktur, vi alle er afhængige af?, forklarer han om tegnestuens tilgang til projektet.

Den nye gasledning består af 6.000 rør og går fra Ellund ved den dansk-tyske grænse til Egtved. Med en diameter på 76 cm vil den nye rørforbindelse kraftigt forøge kapaciteten mellem de to lande. Fremover vil det være muligt at transportere 700.000 kubikmeter naturgas i timen sydfra, i modsætning til den nuværende kapacitet på 320.000 kubikmeter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094