23948sdkhjf

Nyt vandværk på vej i Esbjerg

Der er afsat 65 mio. kr. til opførelsen af et nyt vandværk i Esbjerg Forsynings område. Alectia har vundet opgaven som bygherrerådgiver. De øvrige udbud afholdes i 2014.
Esbjerg Forsyning er på vej til at bygge et nyt vandværk. Det skal afløse Spangsbjerg Vandværk, som blev opført i 1963. Værket bygges, så det er gearet til fremtidens vandværkstruktur i forsyningsområdet, idet der er plads til at udvide med en ekstra sektion. Til opgaven er der afsat 65 mio. kr., skiver JV.dk.

- Esbjerg Forsyning driver i dag den mængde vandværker og kildefelter, der sikrer en tilpas forsyningssikkerhed nu og i den kommende årrække. Dog er Spangsbjerg og Vognsbøl vandværker, som behandler vandet fra Holsted-ledningen, efterhånden så gamle, at det ikke kan betale sig at renovere dem og bringe dem op til dagens standard, siger Eric Lauridsen, vandforsyningschef, om baggrunden for at bygge et nyt vandværk.

Byggeopstart forventes i 2015
Placeringen af det nye vandværk er ikke endeligt på plads, men forventes at blive i Kjersingområdet, hvor Holsted-ledningen føres ind til Esbjerg.

Esbjerg Forsyning har valgt det rådgivende ingeniørfirma Alectia, som bygherrerådgiver i forbindelse med etablering af det nye vandværk. Firmaet er valgt efter udbud af opgaven til tre rådgivende ingeniørfirmaer med viden indenfor vandforsyning, fødevareproduktion og byggeri.

Der udarbejdes et byggeprogram i år, udbud og projekteringen sker i løbet af 2014 og opstart af byggeriet forventes i 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078