23948sdkhjf

Stort arkitektfirma skal tegne projekt til 60 millioner

Schmidt Hammer Lassen Architects har vundet konkurrencen om et nyt byggeri i Vestjylland, som A.P. Møller Fonden har bevilliget 

De har mange prominente projekter på CV'et.

Det gælder ikke mindst i Aarhus, hvor både kulturhuset Dokk1 og kunstmuseet Aros kommer fra deres tegnebræt. 

Med sit næste skridt rykker Schmidt Hammer Lassen Architects dog længere vestpå, når et nyt fælleshus til Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier i Herning skal udtænkes. Arkitektfirmaet, der også har mange udenlandske projekter i søen, har nemlig vundet konkurrencen om det nye uddannelsesbyggeri.

Det fortæller SHL Architects i en pressemeddelelse.

Byggeriet er finansieret af A.P. Møller Fonden, der har lagt 60 mio. kr. til udførslen. SHL Architects kommer til at løse opgaven i samarbejde med landskabsarkitekterne Lytt og Niras som rådgivere.

Meningsfuld opgave

- Projektet handler om at skabe rum for sammenhold og menneskelig forbindelse blandt unge, der er ved at finde sig selv i deres profession på tærsklen til voksenlivet, siger Kasper Heiberg Frandsen, der er partner i Schmidt Hammer Lassen Architects i pressemeddelelsen og fortsætter: 

- Det er utroligt meningsfuldt at bidrage til deres oplevelse af at studere.

Det kommende fælleshus bliver en central del af den nye uddannelsesbydel, Skills City, som er undervejs i Herning. Ambitionen er at blive Europas mest gennemførte og attraktive samfund for unge på erhvervsrettede uddannelser med vægt på fællesskab, diversitet og demokratisk dannelse.

Allan Kortnum, direktør for Herningsholm Erhvervsskole & Gymnasier, er henrykt over, at et stort arkitektfirma som SHL Architects har interesse i opgaven:

- Det er med til at blåstemple Skills City, at også de store virksomheder kan se et spændende projekt i det og vil byde ind, siger han til Herning Folkeblad. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094