NCC afslutter årelang renovering: - Skulle tro, det var en ny afdeling
Skurbyen er fjernet, og stilladserne er væk. NCC har afsluttet renoveringen af den almene boligbebyggelse Torpgården i Herfølge.
Den sidste af de i alt 178 bolig er afleveret i de tre boligområder Vestertorp, Østertorp og Nørretorp.
- Det har været en god byggesag, hvor samarbejdet har været virkelig godt; både med bygherre og rådgiver, men også med vores fagentreprenører, siger Bob Borella, senior projektchef i NCC’s renoveringsenhed, i en pressemeddelelse.
Renoveringsprojektet er udført for Køge almennyttige Boligselskab og DAB. NCC vandt opgaven sidst i 2021, hvor værdien var anført til 77 mio. kr.
Bygningerne i området er rækkehuse i et og to plan opført i slutningen af 1970’erne. Hele området er bundet sammen af gangstier og grønne fællesarealer.
Nu kan gartneren anlægge de nye stisystemer mellem afdelingens boliger, et arbejde der forventes afsluttet ved udgangen af oktober.
- Skulle tro, det var en ny afdeling
Bygningerne har facader af træ, murede gavle og tagbelægning af teglsten.
Helhedsplanen har fokus på klimaskærmen, så boligernes indre er der næsten ikke rørt ved; derfor har beboerne været i deres boliger gennem hele renoveringsprocessen.
- Renoveringen har givet Torpgården et løft, så man næsten skulle tro, det var en ny afdeling, konstaterer Mads Fisker, projektleder fra DAB.
Ude har bebyggelsen fået nye tage i tegl med underlag af tagpap på alle boliger, skure og fælleshus. Døre og vinduer er blevet udskiftet, og der er monteret glasbaldakiner ved hoveddørene. Dertil har boligerne har fået nye tagrender og nedløb, og der er udført facadebeklædning som isoleret konstruktion med udvendig beklædning i træ ved boligerne og fælleshus.
Klassisk udfordring
Typisk dukker der overraskelser op, når man lukker en bygning op. Det har også kendetegnet projektet i Herfølge.
Begyndelsen af renoveringsprocessen var således udfordret, fordi facadekonstruktionen var anderledes end ventet og dermed krævede mere arbejde og tog længere tid end planlagt.
Efterhånden fik teamet lært bygningerne at kende, og principperne fra de første bygninger kunne bruges gennem resten af processen.