23948sdkhjf

Tjek afslører fejl i 92 procent af fjernvarmeanlæg

På Frederiksberg afslørede et tjek fejl i 92 procent af fjernvarmeanlæggene. Rigtigt uddannede installatører kan løse problemet, lyder det fra Tekniq.
Et tjek af 3.092 fjernvarmeanlæg foretaget af Frederiksberg Forsyning afslørede fejl i hele 2.832 af anlæggene, svarende til 92 procent. Det skriver magasinet Bedre Bolig.

På landsplan viser en gennemgang af 22.000 fjernvarmeanlæg, som er foretaget af specialuddannede VVSere under Fjervarmens Serviceordning (FJR-ordningen), at 60 procent af anlæggene havde fejl.

Det uheldige resultat er kølige radiatorer og unødvendigt høje regninger til fjernvarmekunderne.

Den rette uddannelse kan løse problemet
Mange fjernvarmekunder har haft serviceordninger eller på anden vis fået VVSere til at efterse deres fjervarmeanlæg. Dog ofte uden succes, da flere VVSere ikke har den rette uddannelse og viden om anlæggene.

Årsagen er ganske enkelt, at det ikke er et lovkrav for at arbejde med fjernvarme, forklarer afdelingschef i Tekniq, Christian Jarby til Bedre Bolig. Han anbefaler at boligejerne vælger en installatør, der er med i FJR-ordningen.

Han bakkes op af Niels Jørgen Hansen, administrerende direktør i Tekniq. Med de høje antal fejlbehæftede fjernvarmeanlæg in mente opfordrer han fjernvarmeselskaberne til at lave en liste over blåstemplede installatører i deres område og tilslutte sig FJR-ordningen:

- Derfor håber jeg, at tallene får de sidste til at tilmelde sig ordningen, ligesom jeg kun kan opfordre til, at forbrugerne bliver oplyst om ordningen, så de vælger en kvalificeret installatør til opgaven, siger Niels Jørgen Hansen.

FJR-ordningen blev til i foråret 2005, da Tekniq, Dansk Fjernvarme og DS Håndværk & Industri gik sammen med Teknologisk Institut om at etablere en landsdækkende kvalitetssikret serviceordning for fjernvarme.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.269