23948sdkhjf

København og Hanoi i samarbejde om grøn byudvikling

I forbindelse med et statsbesøg fra Vietnam blev der fredag underskrevet en erklæring om samarbejde om bæredygtig byudvikling mellem København og Hanoi.
Fredag den 20. september, kunne Københavns overborgmester Frank Jensen byde Vietnams præsident Truong Tang Sang og hans delegation af ministre og borgmestre velkommen på Københavns Rådhus.

I forbindelse med det vietnamesiske præsidentbesøg underskrev overborgmester Frank Jensen og Hanois borgmester Nguyen The Thao en erklæring om samarbejdet vedrørende bæredygtig byudvikling, et såkaldt Memorandum of Understanding.

Frank Jensen betegner erklæringen som en måde, hvorpå byen kan bakke op omkring projekter med deltagelse fra danske virksomheder i en af verdens store vækstøkonomier.

Danske løsninger til Vietnam
Hanoi ser blandt andet på Københavns måde at rense spildevand på og hvordan det har været muligt at kunne få en havn, der er så ren, at man kan bade i den.

- Hanois interesse for Københavns bæredygtige løsninger og vores spildevandrensning er et konkret eksempel på, hvordan København fungerer som et udstillingsvindue for dansk miljø- og energiteknologi. Jeg glæder mig over, at København kan hjælpe danske virksomheder med at få deres løsninger ud til verdens storbyer, siger overborgmester Frank Jensen i en kommentar.

Der er allerede et projekt i gang om at mindske vandspildet i Hanois vandforsyning, som danske virksomheder er involveret i. København Kommune regner med, at den fælles erklæring vil være med til at hjælpe endnu flere danske virksomheder til at levere grønne og energieffektive løsninger til Vietnam.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079