23948sdkhjf

Milliardprojekt søger vejviser: Rådgivningsopgave til en kvart milliard kroner

I forbindelse med etableringen af den 3. Limfjordsforbindelse søger Vejdirektoratet en bygherrerådgiver

Vejdirektoratet har sendt en rådgiveropgave af de større i udbud.

Til forundersøgelsen for etableringen af den 3. Limfjordsforbindelse er de på udkig efter en rådgiver, der kan tilbyde bygherrerådgivning i forbindelse med projektering og udbud af fjordkrydsningen.

Det fremgår af udbudsmaterialet, som kan findes på Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter.

Mens det samlede projektbudget for hele den 3. Limfjordsforbindelse er på ca. 8 mia. kr., forventes kontraktværdien for rådgiveraftalen at lande et sted mellem 200 og 300 mio. kr. eksklusive moms.

Mere specifikt søger Vejdirektoratet teknisk rådgivning og analyse etablering af en sænketunnel med installationer under den sydlige gren af Limfjorden, lavbroer over den nordlige gren af Limfjorden, en landindvinding, samt større broer i forbindelse med landinfrastrukturen.

Det er dog ikke alle, der kan byde ind på rådgivningsudbuddet.

I beskrivelsen fremgår det blandt andet, at rådgiveren mindst skal have en nettoomsætning på 300 mio. kr. i de seneste tre tilgængelige regnskabsår.

Klar til brug i 2034

Projektet er en udløber af den en politisk aftale, der blev indgået i 2021 om etableringen af den 3. Limfjordsforbindelse ved Aalborg, og den 1. juli 2024 blev der vedtaget en anlægslov.

Projektet omfatter en anlæggelse af cirka 20 km firesporet motorvej vest for Aalborg via Egholm med tilslutning til E45 Nordjyske Motorvej og E39 Hirtshalsmotorvejen mod nord.

Tunnelarbejdet syd for fjorden forventes at begynde i 2028 eller 2029, og den samlede forbindelse fra Vestbjerg i Nord til Dall i syd står efter planerne klar til brug i 2034.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063