23948sdkhjf

BIG bag udsigtspost til Manhattans skyline

Sammen med landskabsarkitekterne MVVA har Bjarke Ingels Group afsløret designet af Pier 6 i Brooklyn Bridge Park.
Pier 6 er en del af et større fornyelsesprojekt af New York Citys ydre bydels havnefront, og BIG + MVVA blev enstemmigt valgt som vinder af projektet i foråret 2013.

The ”Mantaray” (på dansk ”Djævlerokken”) – som projektet er døbt – består af en massiv træbeklædt trekantet platform, der skal funger som både pavillon og udsigtspost. Fra platformens fod, som ligger i forlængelse af en stor græsplæne, skråner den 5,3 meter op i luften. Dermed dannes rammerne for en fantastisk udsigt til de omkringliggende havne, Frihedsgudinden, Manhattans skyline og Brooklyn Bridge.

- Bjarke Ingels’ design er en betagende arkitektonisk tilføjelse, der er med til at skabe et helt specielt øjeblik på havnefronten, siger Regina Myer, formand for Brooklyn Bridge Park.

Pier 6 ligger i skæringspunktet mellem Furman Street og Atlantic Avenue og breder sig over 6.500 m². Platformen tilbyder en bred vifte af faciliteter såsom beachvolley, madboder, legepladser, en løbebane til hunde, beplantninger samt Governors Island færgen, der forbinder Brooklyn og Governors Island i sommerhalvåret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111