23948sdkhjf

Entreprenørkæmpe frygtede minusvækst - nu skyder omsætningen i vejret

For anden gang i år hæver Aarsleff de finansielle forventninger til 2023/24

Landets største entreprenørkoncern, Aarsleff, hæver forventningerne til regnskabsåret 2023/24.

Det sker som led i den delårsrapport, som den børsnoterede bygge- og anlægskæmpe har sendt på gaden onsdag morgen. Det er anden gang i år, Aarsleff skruer op for forventningerne.

I de første ni måneder af regnskabsåret steg omsætningen med 6,3 pct., og dermed har Aarsleff allerede omsat for 16,2 mia. kr. fordelt over tre kvartaler.

Aarsleff forventer nu, at omsætningen for året lander i niveauet 21-21,4 mia. kr. Det vil i givet fald svare til en omsætningsvækst på 4-6 pct. sammenlignet med året forinden.

Tilfreds topchef

Adm. direktør Jesper Kristian Jacobsen siger i en kommentar:

- Det høje aktivitetsniveau er fortsat i tredje kvartal, og det er især anlægsprojekter i Danmark samt bygge- og anlægsopgaver i Island, som bidrager til det flotte og tilfredsstillende resultat.

Delårsrapporten for de første ni måneder viser videre, at Aarsleff i perioden præsterede et driftsresultat (EBIT) på 749 mio. kr. Det svarer til en overskudsgrad på 4,6 pct., som er lidt under koncernens mål om en overskudsgrad på 5 pct.

Også forventningerne til driftsresultatet hæves som led i onsdagens offentliggørelse. Aarsleff forventer nu, at EBIT for hele året ender i intervallet 1.000 mio. kr. til 1.050 mio. kr.

Læs mere om regnskabet på Licitationen.

Se nøgletal for:
Læs mere om: byggeentreprenører
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078