23948sdkhjf

København investerer i skoler, boliger og infrastruktur

1.200 almene boliger og 200 mio. kr. til ny Sydhavn-metro er blandt indholdet i den nye budgetaftale i Københavns Kommune.
Et bredt flertal bestående af Socialdemokraterne, SF, Det Radikale Venstre, Enhedslisten og Dansk Folkeparti blev i sidste uge enige om et budget for 2014 i Københavns Kommune.

Blandt investeringerne er flere end 1.200 nye almene familie- og ungdomsboliger, et afgreningskammer til en metro til Sydhavn, flere og bedre idrætsfaciliteter samt renoveringer og nybyggeri på skoleområdet.

Vi er klar til skolereformen fra dag ét. Vi skal have flere timer, en mere fysisk skoledag og mere faglig fordybelse. Men det er ikke nok. Rammerne skal også være i orden. Børnene skal have mad, så de kan koncentrere sig og lærerne skal have ordentlige arbejdslokaler og bedre efteruddannelse. Samtidig lægger jeg vægt på, at vi får bygget mere end 1.200 nye boliger, som almindelige lønmodtagere har råd til i København, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Københavns Kommunes budget for 2014 indeholder blandt andet:
• 1,32 mia. kr. til de københavnske folkeskoler over fire år. Det gælder blandt andet nye spor og helhedsrenovering af Christianshavn Skole og Grøndalsvængets Skole, en ny skole i Ørestad Syd og implementering af den nye skolereform.

• 128 mio. kr. til investeringer i bedre idrætsfaciliteter, blandt andet kunstgræsbaner og to nye skoleidrætshaller i Energicenter Voldparken og Lundehusskolen.

• 40 mio. kr. til nye bycykler og 50 mio. kr. til en cykelpakke, der blandt andet går til nye cykelstier, cykelparkering og cykeloprydning.

• 200 mio. kr. til 640 nye, almene familieboliger og 605 nye ungdomsboliger.

• 200 mio. kr. til et afgreningskammer på Cityringen for metro til Sydhavn.

Læs hele aftaleteksten i Københavns Kommunes budget for 214 her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109