23948sdkhjf

Nye problemer på forurenet fynsk byggegrund: Bygherre får påbud

Bygherre på butikscenterprojektet i Nyborg, Lynfrosten, har fået et påbud af Nyborg Kommune efter kemiske lugtgener spredte sig i området tirsdag

Opførslen af det nye bycenter Lynfrosten på den tidligere Lynfrost-grund i Nyborg har ikke været uden bump på vejen.

Tidligere på sommeren gik skriverierne på, at den forurenede byggegrund var blevet omdrejningspunktet for en politisk tvist i Nyborg Kommunes byråd. Tirsdag formiddag var den endnu en gang gal.

Her blev et område på byggepladsen på grunden evakueret og afspærret i flere timer, da kemiske lugte, som generede naboer i området, dukkede op under udgravningsarbejdet på byggepladsen.

Det blev meldt ud fra Fyns Politi, at man havde fundet tønder under udgravningen med ukendt stof.

Det benægtede den adm. direktør i ejendomsudvikleren Innovater, der er bygherre, da Fyns Amts Avis Nyborg talte med ham.

- Jeg har godt læst det, politiet har meldt ud. Men jeg kan bare sige, at vi har ikke fundet noget nyt på grunden i form af gifttønder eller andet med mistænkeligt stof. Til gengæld er det korrekt, at det lugter grimt dernede, sagde Morten Lykke, adm. direktør i Innovater, tirsdag til lokalmediet.

Han sagde derimod, at lugten stammede fra en kloak på grunden.

Får forbud af kommunen

Men tønder eller ej, så har sagen fået konsekvenser for Innovater. Bygherren har nemlig fået et påbud fra Nyborg Kommune som følge af tirsdagens evakuering.

Det skriver både Fyens.dk og TV 2 Fyn.

Påbuddet kommer, da Innovater har en aftale med kommunen om, at sidstnævnte skal have besked, når der er problemer, hvilket bygherre ikke havde gjort. Opstår lignende sager, kan det betyde, at kommunen kan stoppe arbejdet.

- Vi har desuden bedt bygherren om en redegørelse om denne episode samt om, hvordan de vil tilrettelægge arbejdet fremadrettet for at undgå, at noget lignende sker igen – og vi vil indtil projektet afsluttes føre et skærpet miljøtilsyn på byggepladsen, skriver Teknik-, Miljø- og Erhvervschef i Nyborg Kommune, Jacob Juhl Harberg, i en skriftlig kommentar til TV 2 Fyn.

Ifølge Projektagenten, Licitationens søsterportal til overvågning af udbud og projekter, har etableringen af det nye butikscenter en anslået entreprisesum på 240 mio. kr., og det ventes færdigt i starten af 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.077