23948sdkhjf

Storentreprenør bygger igen for logistikgigant

Erfaringer fra et stort byggeri i Ringsted har sikret Gråkjær en ny totalentreprise i Randers

Gråkjær Erhverv er i øjeblikket i gang med opførelsen af GLS’ distributionscenter i Ringsted. Nu udbygger duoen samarbejdet. 

Den vestjyske storentreprenør og har således indgået en ny totalentrepriseaftale med logistikgiganten om at opføre et nyt distributionscenter i Randers, som skal udvide GLS' kapacitet i Midt- og Nordjylland.

Byggeriet opføres på en 24.100 kvm grund i erhvervsområdet i Sdr. Borup syd for Randers, som GLS Denmark overtog i foråret 2022.  Det nye distributionscenteret tæt ved motorvej E45 bliver 3.750 kvm.

- Distributionscentret i Randers er afgørende for at fremtidssikre vores kapacitet i Midt- og Nordjylland. Da både vi og vores kunder vækster, er vi ved at nærme os max kapacitet i Aalborg og Aarhus, og vi forventer en fortsat vækst i pakkevolumen, fortæller Steen Ravnsbæk Kristensen, der har titel af Managing Director i GLS Denmark, i en pressemeddelelse.

Kravene til det nye distributionscenter indebærer blandt andet bæredygtige og innovative løsninger, som lever op til GLS' 2045-mål om nulemission. Eksempelvis skal der monteres et distributionscentrets solcelleanlæg med cirka 500 paneler, der dækker 1.000 kvm. 

Erfaring førte til ny aftale

Gråkjær og GLS Denmark har haft et tæt samarbejde siden oktober 2023, hvor de underskrev byggeaftalen om GLS’ distributionscenter i Ringsted. Her blev der holdt rejsegilde i juni 2024, kun fem måneder efter første spadestik.

De gode erfaringer fra byggeriet i Ringsted er medvirkende til, at valget igen er faldet på Gråkjær.

- Vores nuværende samarbejde om opførelsen af GLS’ distributionscenter i Ringsted har givet os et indgående kendskab til GLS' ønsker og behov, og vi ser frem til at bruge denne viden til at skabe endnu et moderne og effektivt distributionscenter, udtaler adm. direktør i Gråkjær, Henrik Skaarup

Første spadestik forventes til efteråret 2024, mens det færdige distributionscenter forventes fuldt funktionsdygtigt inden GLS' højsæson i november 2025.

Konkret forventes distributionscentret i Randers at øge kapaciteten i Midt- og Nordjylland med 45 pct.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.218