23948sdkhjf

Efter halvandet år: Nu kan københavnere igen se rådhustårn

Til oktober vil der være frit udsyn til rådhustårnet og det gyldne ur i København igen efter renovering

Efter halvandet års arbejde bliver stilladset omkring rådhustårnet i København pillet ned, og et af byens vartegn bliver dermed synligt igen.

Det skriver Økonomiforvaltningen i Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

Murværket på det over hundrede år gamle rådhustårn er under renoveringen blevet sikret mod ophobning af fugt, gammelt betonpuds er fjernet, og ødelagte mursten og fuger er udskiftet.

Derudover har kommunen forgyldt urskiverne på tårnets gyldne ur, der for mange mennesker er en del af kulissen, når man springer ind i det nye år.

Overborgmester i København Sophie Hæstorp Andersen (S) har set frem til, at renoveringen har nået sin ende. Det siger hun i pressemeddelelsen, hvor hun også tilføjer, at mange københavnere har et forhold til rådhustårnet.

- Hvad enten de bruger det til at holde styr på tiden eller hopper ind i det nye år til lyden af dets klokkespil. Det skal vi værne om, så mange generationer fremover også kan få glæde af det. Nu er rådhustårnet tilbage i topform, og det er dejligt at se urene skinne som i 1905, da rådhuset åbnede, lyder det fra hende.

Foruden murværket og nyt bladguld på urskiverne har udsigtsbalkonerne på tårnet fået renoveret sten og gulv.

For at forhindre vand i at sive ind fra udsigtsbalkonerne, har man som noget nyt etableret store glaspartier, der møder en, når man træder ud på balkonetagen.

Glaspartierne kan åbnes, så man fortsat kan nyde udsigten fra en af byens højeste balkoner.

Den omfattende renovering af rådhustårnet, der har stået på i halvandet år, har kostet omkring 19 millioner kroner, skriver Økonomiforvaltningen.

Det er anden gang i tårnets levetid, at det er blevet renoveret. Sidste gang var fra 1975 til 1977.

Stilladset forventes at være helt væk fra tårnet i oktober.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109