23948sdkhjf

Bjarke Ingels sætter sig for bordenden igen

Bestyrelsesrokade i Bjarke Ingels Group sender stifter tilbage i toppen efter fire års pause 

Bjarke Ingels Group A/S (BIG) har fået ny bestyrelsesformand.

Bjarke Ingels, kreativ direktør og stiftende partner, sætter sig igen for bordenden i firmaet, der bærer hans navn. De seneste små fire år har han være næstformand i BIG.

Den kendte arkitekt overtager formandsposten fra Christian Madsbjerg, som har været bestyrelsesformand i i samme periode og desuden siddet i bestyrelsen, siden BIG blev stiftet i 2005. Han har også bestyrelsesposter i blandt andet Kvadrat på sit CV. Nu har han overtaget rollen som næstformand.

Dermed er rollerne byttet tilbage i forhold til en ledelsesrokade i 2020, da Christian Madsbjerg overtog formandsposten fra Bjarke Ingels.

På det tidspunkt havde Bjarke Ingels siddet som formand i mere end 14 år. Dengang blev rokaden fra tegnestuens side begrundet med, at firmaets navnefader ønskede at komme tættere de kreative processer og partnerskaber, samt at man ville sikre den fortsatte udvikling af BIG.

Ifølge CVR skete rokaden 1. juli 2024.

I en skriftlig kommentar lyder det fra BIG, at man på nuværende tidspunkt ikke har nogen kommentarer til ændringen i bestyrelsen.

Milliardmilepæl

Formandsbyttet kommer efter et 2023, hvor virksomheden for første gang rundende 1 mia. kr. i omsætning.

Overskuddet efter skat gik også markant frem i 2023. Det lande på 124 mio. kr. mod 63,4 mio. i 2022 - altså næsten en fordobling.

Fremgangen tilskriver arkitektfirmaets ledelse blandt andet en bevidst strategi om at sprede aktiviteterne på flere forskellige segmenter, brancher, byggerier og lande.

"Langsigtede indsatser og investeringer i blandt andet infrastruktur og byplanlægning har været succesfulde, blandt andet opgaven med udvidelsen af Zürich Lufthavn, det store projekt med Toulouse hovedbanegård såvel som flere universitets- og campus projekter", lyder det således i ledelsesberetningen.

Sådan skabte Bjarke Ingels hold vækst og milliardomsætning i usikre tider

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11