23948sdkhjf

København installerer advarselsblink ved vej-oversvømmelser

Efter en fagligt opråb skal bilisterne i København - og deres biler - sikres langt bedre mod oversvømmelse ved at installere blinklys og lignende

Bilisterne i København skal beskyttes bedre mod at havne i de potentielt farlige store vandsamlinger, der kan opstå efter skybrud. Det skal ske ved at etablere flere advarselsskilte og blink, som kan aktiveres ved skybrud, oplyser Københavns Kommunes trafik- og miljøforvaltning (TMF) til Ingeniørens niche for vand, WaterTech.

Kommunen har allerede opsat advarselsskilte og blink ved fodgænger- og cykelstien Nordvestpassagen, der løber mellem Nørrebro og Nordveste. Dermed advares trafikanterne i tilfælde af vand på kørebanen.

Ved en af de største såkaldt bluespots, Lersø Parkallé, er man i gang med at etablere varslingssignaler, som også skal advare trafikanter i tilfælde af oversvømmelse. Og flere kan være på vej, bl.a. i andre af de viadukter under S-togs-nettet, som der er mange af i hovedstadsområdet.

IDA’s ekspert i klimatilpasning og oversvømmelser, innovationschef hos Krüger, Ole Mark, har for nylig i Ingeniøren bakket op om installation af flere bomme og blink for at advare trafikanter mod store vandsamlinger på veje efter skybrud. Diskussionen kom op efter skybruddet den 4. august, der resulterede i, at personbiler kørte fast på Lyngbyvejen i København med vand helt op til taget.

Vejdirektoratet afviste dog med henvisning til, at især vedligeholdelsen af elektronikken ville være ’for dyr’.

Nu lyder det imidlertid fra TMF i København, at man vil forsøge at udfordre Vejdirektoratets afvisning af varslingssignaler:

- På baggrund af de gentagne oversvømmelser af Helsingørmotorvejen (Lyngbyvejen), som er en statsvej, vil forvaltningen gå i dialog med Vejdirektoratet om mulighederne for at etablere en varsling om vand på vejen, oplyser TMF til WaterTech.

- Erfaringerne fra de gentagne oversvømmelser som følge af skybrud i København er, at trafikanter har vanskeligt ved at vurdere vanddybder i oversvømmede områder, og derfor heller ikke kan vurdere, om det er forsvarligt at køre gennem disse områder. For at reducere risikoen for materielle tab, og potentielt menneskeliv, har Københavns Kommune besluttet at advare trafikanter i de mest kritiske områder, hvor der ofte stuves vand op under skybrud, oplyser TMF og tilføjer:

- Derudover kan oversvømmelser fra fyldte kloakker indeholde forekomster af sundhedsmæssig skadelig karakter, hvorfor det også er hensigtsmæssigt at advare imod dette.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078