23948sdkhjf

Mail sår tvivl om forklaring om skandaletårn

Manden bag Bach Gruppen vidste muligvis mere om skandalefundament, end selskabet tidligere har erkendt, ifølge medie

Finn Bach, stifter af Bach Gruppen, havde muligvis en finger med i spillet, da betonen til fundamentet under det 86 meter høje Njals Tårn på Amager blev blandet.

Det skriver TV2 på baggrund af en mailkorrespondance mellem erhvervsmanden og en afdød direktør i datterselskabet BG Beton. 

I 2020 gjorde afsløringen af underlødig beton i tårnets fundament Bach Gruppen landskendt og berygtet. Boreprøver afslørede, at der var benyttet byggeaffald i betonen, og adskillige støbeskel svækkede konstruktionen markant.

Bach Gruppen har bedyret, at firmaet selv blev svindlet, og anmeldte i oktober 2020 den tidligere og nu afdøde direktør samt fire tidligere ansatte i BG Beton Sjælland til politiet.

Direktøren og de ansatte skulle dels have svindlet med betonrecepter for Njals Tårn og dels have beriget sig selv med et tocifret millionbeløb gennem snyd med blandt andet omfattende kontaktsalg af råmaterialer og beton. Politiet har siden vurderet, at der ikke er grundlag for at rejse tiltale.

Tidligere har Bach Gruppen afvist, at firmaet og stifter Finn Bach havde kendskab til den dårlige beton.

Spørgsmål og svar

Nu kan TV2 dog afsløre, at direktøren skrev en mail om recepten på betonen til Bach Gruppens ledelse og betonblandemester en måned inden, at fundamentet skulle støbes.

Direktør i Bach Gruppens, Lene Christensen, svarede ifølge mediet med beskeden:

- Jeg giver Finn denne, men måske du skal (tale, red.) med ham herom.

Lene Christensen vil ikke kommentere sagen overfor TV2. Bach Gruppens juridiske direktør, Martin Rasmussen, har dog oplyst, at den afdøde direktør blev anbefalet at drøfte recepten med Finn Bach, da han har stor erfaring med beton og byggeri.

Sag droppet

Københavns Politi stoppede i foråret 2023 en efterforskning af, hvorvidt dele af Bach-koncernen eller personkredse i den har kunnet sigtes for dokumentfalsk eller bedrageri i forbindelse med byggeriet.

Hvad angår selve det skandaleramte højhus, har byggeriet stået stille siden september 2020.

I 2021 fik bygherren via specialistfirmaet Østermark Grouting udført et tillægsfundament i højhusets kælder, som i princippet skal gøre den dårligt udførte bundplade overflødig.

Artiklen er en del af temaet Betonskandalen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095