23948sdkhjf

Aabenraa-firma bag gadelampe-projekt i Løgumkloster

De kommende uger udskiftes gamle gadelamper i Løgumkloster med LED-gadebelysning med intelligent styring.
Det skriver P4 Syd.

Udskiftningen af de i alt 20 gadelygter udføres af af firmaet ClimaCare, der arbejder med energiløsninger som LED-belysning og solcelleanlæg.

Projektet skal demonstrere fordelene ved LED-gadebelysning med intelligent styring og dets potentielle bidrag til en mere effektiv byrumsbelysning.

Konkret vil de nye, intelligente armaturer tilpasse sig færdselen på forsøgsstrækningen. Således kan gadebelysningen dæmpes i f.eks. nattetimerne til ned mod en tiendedel af belysningsintensiteten. Når en bil, cykel eller fodgænger så bevæger sig igennem området hæves belysningen til 100 procent af belysningsintensiteten. Når trafikanten igen er væk sænkes belysningsintensiteten så igen til det lave niveau.

Billig forbedring med stor besparelse
Ifølge ClimaCare vil belysningsforsøget give store besparelser. Trods omkostningerne ved at installere sensorer i gadelygterne vurderer firmaet, at investeringen er tjent ind på får år på grund af de store besparelser.

- Vi skifter den traditionelle belysning til LED-belysning, som giver en besparelse på 65 procent. Derudover sætter vi sensorer på lyskilden og sparer yderligere 25 procent, siger direktør Johnny Hansen til P4 Syd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094