23948sdkhjf

Flere vil have dine brugte brædder, mester

Endnu en byggecenterkæde melder nu klar til at afhente brugt træ fra landets byggepladser

Knapt fem år efter Stark introducerede projektet Gentræ, bliver der nu mere rift om det træ fra landets byggepladser, der i årevis var dømt til at ende i en container.

XL-Byg har nemlig meldt sig på banen med det nye tiltag Cirkulært, der dels som Gentræ tilbyder afhentning af brugt træ fra byggepladsen, og som desuden har fokus på genanvendelse af tegl og elværktøj.

- Recirkulering af brugt træ, teglsten og elværktøj er et væsentligt tiltag i byggebranchen. Det er vigtigt for os i XL-Byg, at konceptet Cirkulært ikke kun lever på Sjælland, men bredes ud over hele Danmark, da vi oplever efterspørgsel efter dette tiltag fra vores kunder over hele landet, siger Thorbjørn Sejer Jensen, adm direktør i XL-Byg a.m.b.a. i en pressemeddelelse.

Med konceptet, som 62 af den frivillige kædes i alt 95 forretninger indtil videre har valt at tilbyde, kan kunderne få leveret et bur på byggepladsen, og fylde det med genbrugeligt og genanvendeligt affaldstræ, der herefter bliver afhentet. Desuden kan brugt eller overskydende træ afleveres i kædens butikker, ligesom det gør sig gældende for brugt elværktøj.

Tiltaget er blevet til i samarbejde med Remondis, der står for håndteringen af det indsamlede træ og værktøj. Træ, der er egnet til genbrug, sendes videre til erhvervs- og produktionsskoler, mens træ, der ikke kan genbruges, i stedet indgår i genanvendelse.

Efterspurgt dokumentation

Ifølge XL-Byg kan tiltaget ikke alene gøre det nemmere for kunderne at komme af med affaldstræ og aflagte boremaskiner, det kan også give håndgribelige point på klimakontoen.

Når træet afhentes fra byggepladser, sørger kæden nemlig for at udarbejde en rapport over det afhentede, fordi indsatsen kan være pointgivende i DGNB-sammenhæng, og i pressemeddelelsen fremhæves de nye klimakrav til byggeriet, som regeringen i slutningen af maj præsenterede.

Spørger man Hennings Stausgaard, direktør i XL-Byg Rødovre Trælast, har kundernes interesse for at nedbringe klimaaftrykket allerede vist sig stor.

- Vi oplever, at vores kunder hungrer efter løsninger, der gør genbrug og genanvendelse af byggematerialer nemmere, siger han.

Og det er dog ikke kun i hovedstadsområdet, at håndværkerkunderne tager godt imod de nye tiltag, lyder det fra Rødovre-direktørens nordvestjyske kollega, Kurt Schelle Poulsen.

- Vi har tilmeldt 17 forretninger, som er bredt fordelt i Jylland, så vores kunder kan aflevere brugt træ og elværktøjlokalt, hvor de alligevel kører hen og handler. Det har vi fået en del forespørgsler på, så det er glædeligt, at vi nu kan tilføje endnu en løsning på det, vores kunder gerne vil kunne i deres lokale XL-Byg, fortæller Kurt Schelle Poulsen, afdelingsdirektør i XL-Byg Tømmergården Hurup.

Artiklen er en del af temaet Nyt fra byggecentrene.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.174