23948sdkhjf

Det går fremad for byggeriet

Priserne på enfamiliehuse stiger. Og det er ifølge Kalk- og Teglværksforeningen et rigtig godt tegn for byggeriet oven på et katastrofalt byggeår i 2012.
Den seneste opgørelse over ejendomssalget fra Danmarks Statistik viser en prisstigning på enfamiliehuse på 1,8 procent fra maj til juni 2013. Dermed fortsætter den positive udvikling med konstant stigende priser. I januar lå prisindekset således på 85,5 mod 89,5 i juni.

- Det er et rigtigt, rigtig godt tegn. Vi så sidste år, trods et forfærdeligt byggeår, at priserne på ejerlejligheder i København og Aarhus steg. Nu er husene også kommet med, fortæller direktør for Kalk- og Teglværksforeningen Tommy Bisgaard til Building Supply.

Læs også: Brancheanalyse: Teglindustrien lider med boligbyggeriet

Ifølge Tommy Bisgaard trækker flere – for byggeriet væsentlige – forhold for tiden i den rigtige retning. Stigningen i BNP i andet kvartal er en af faktorerne, men Tommy Bisgaard understreger især vigtigheden af stigende forbrugertillid som motoren for byggeriets vækst.

Se branchetal for bygge- og anlægsbranchen her.



Tommy Bisgaard tror på, at der for alvor kommer gang i hjulene hos både nybyggeriet og renoveringen, når danskerne igen kan låne penge.

- Der er jo ikke nogen, der tror på, vi kommer til at bygge færre huse. Der er mangel på huse i store dele af Danmark, og der er rigtig mange huse fra 60'erne og 70'erne, som trænger til en kærlig hånd og skal energirenoveres, siger Tommy Bisgaard.



Læs også: Randers Tegl satser på nye mursten

Oplever din virksomhed, at der er ved at komme gang i byggeriet, hører redaktionen gerne fra dig. Skriv i kommentarfeltet nedenunder eller send en mail.

Artiklen er en del af temaet Branchetal.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094