23948sdkhjf

3.200 nye LED-armaturer til Ringkøbing-Skjern

Thorn Lighting har i løbet af sommeren leveret 3.200 LED-armaturer til Ringkøbing-Skjern Forsyning. Dermed har belysningsleverandøren i år leveret over 6.000 armaturer til kommunal gadebelysning.
Der kommer nyt lys over Vestjylland. Ringkøbing-Skjern Forsyning er nemlig ved at installere 3.200 nye LED-armaturer fra Thorn Lighting, som er blevet leveret de seneste måneder. Det sker som del af et større renoveringsprojekt over en femårig periode, hvor hele den eksisterende vej og gadebelysning med traditionelle lyskilder udskiftes med moderne LED-teknologi.

Thorn Lighting, der i august måned i år også offentliggjorde to ordrer på mindst 3.200 LED-armaturer til Køge og Holbæk kommuner, har vundet opgaven på tredje etape af renoverings-projektet hos Ringkøbing-Skjern Forsyning efter at den var i udbud, hvor 10 firmaer bød på opgaven. Leveringen, der gik i gang i slutningen af april, løb over 12 uger.

Tæt samarbejde
- Vi har arbejdet tæt sammen med vores fabrik i Landskrona og resten af vores organisation, så vi kunne aflevere alle armaturer med den krævede dokumentation. Vi er glade for den tillid, som Ringkøbing-Skjern Forsyning viser Thorn Lighting ved at vælge os. Det er igen et bevis på, at vi har den rette kombination af et bredt sortiment, konkurrencedygtig pris, god kvalitet og tæt samarbejder og partnerskab med vores kunder, når vi kan levere belysningsløsninger til en endnu kommune, siger Michael Schmidt, direktør hos Thorn Lighting.

Ifølge et EU-direktiv skal kviksølvslyskilder udfases i 2015. Derfor har kommuner og forsyningsvirksomheder travlt med at udskifte vej og gadebelysningen. Gevinsten, ved at udskifte allerede nu, er øgede CO2-besparelser og reducerede energi- og driftsomkostninger.

Fokus på økonomi
Derfor har energibesparelsen også være omdrejningspunktet for Ringkøbing-Skjern Forsyning, som står for gadebelysningen i kommunen. Udgiften til at udskifte belysningen med LED-armaturer skal tjenes hjem ved besparelser på elregningen og driften i løbet af ti år.

- Det har været meget vigtigt, at vi kunne stole på de opgivne effekter, fordi totaløkonomien skal hænge sammen for os. Derfor har vi lavet test på prøvearmaturer, inden vi indgik aftalen. Her faldt Thorns armaturer ud som de mest økonomiske samlet set, når vi sætter indkøbsprisen sammen med energiforbruget, siger Henrik Jensen, der er driftsleder i Ringkøbing-Skjern Forsyning.

Fakta om projektet i Ringkøbing-Skjern
• Thorn har siden slutningen af april i år og 12 uger frem løbende leveret 3.200 LED-armaturer, som installeres flere steder i kommunen. Primært i Skjern by, hvor 2/3 af armaturerne udskiftes til en Thorn-model.
• Thorn leverede to typer og størrelser af armaturer alt afhængig af formål og placering. Der er tale om gadelamperne ATLA i 14 og 28 watt. Det afhænger af mastehøjde og placering.
• Ringkøbing-Skjern Forsyning og Ringkøbing-Skjern Kommune udskifter eksisterende armaturer ud med nye LED-modeller renoverer for samlet 45 millioner kroner over en femårig periode.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094