23948sdkhjf

Principbeslutning: Kommune vil have flere solceller

Kommunalbestyrelsen i Holbæk Kommune har besluttet, at der ved nybyggeri og større renoveringer skal flere solceller op på taget af de kommunale bygninger

24 kommunale ejendomme har i dag solcelleanlæg på toppen i Holbæk Kommune, men det anal ser kommunalbestyrelsen gerne stige i fremtiden. 

I hvert fald har kommunalbestyrelsen truffet en principbeslutning om, at der i videst muligt omfang skal opsættes solceller i forbindelse med nybyggeri og større renoveringer. 

Hvis byggeprojekter skal undtages fra principbeslutningen, skal årsagen forklares i forbindelse med den politiske behandling af projektet.

- Solcelleanlæg på toppen af kommunale bygninger er en oplagt mulighed for os som kommune, da vi forholdsvis nemt og hurtigt kan få mere grøn strøm. Det vil også være et vigtigt skridt for at nå vores mål om at blive CO2-neutral i Holbæk Kommune i 2050, siger Karen Thestrup Clausen, formand for Udvalget for Klima, Miljø og Natur i Holbæk Kommune, i en pressemeddelelse.

Hun peger fortsat på behov for solcelleanlæg i det åbne land for at nå klimamålsætningerne, men at fordelene ved at opsætte på kommunens tage er, at det oftest kan opsættes og tilsluttes hurtigere end de store markanlæg. 

- Samtidig generer det naboerne mindre, og så kan det frigøre plads til for eksempel mere skovrejsning og udtagning af lavbundsjorde, siger hun. 

Kigger også på infrastruktur

Udover at kigge på kommunale bygninger vil Holbæk Kommune også kigge nærmere på potentialet for opsætning af solceller på infrastruktur. Det kan ifølge Lars Qvist, formand for kommunens udvalg for Plan, Bolig og Lokal Udvikling, for eksempel være overdækninger på parkeringspladser og stisystemer. 

- Det er ikke noget, som vi i Danmark har så meget erfaring med, men det har de i Tyskland, Holland og Frankrig. Derfor skal vi have afklaret, om infrastrukturprojekter er relevante for Holbæk Kommune og udgør en god business case, siger han. 

Ifølge udvalgsformanden har solceller på infrastruktur umiddelbart den fordel, at de ikke er helt så teknisk komplicerede at opsætte, som de kan være på eksisterende bygninger. Derudover er der større arealer, hvor de kan sættes op.

De største kommunale anlæg i Holbæk Kommune findes i dag på tagene af Jyderup Skole (208,5 kW), Svinninge Skole (120 kW) og Bjergmarkskolen (118,8 kW).

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093