23948sdkhjf

Ballerup-entreprenør vinder partnerskab til trecifret millionbeløb

Jakon skal i de kommende år vedligeholde og energioptimere skoler, børnehaver og andre kommunale ejendomme i Furesø Kommune via et strategisk partnerskab

I de kommende år er det nødvendigt, at kommunale bygninger som skoler og børnehaver vedligeholdes og optimeres energimæssigt i Furesø, og Jakon A/S skal bringe kommunen mod målet om at være CO2-neutral i 2030. 

Entreprenørfirmaet fra Ballerup har således indgået et strategisk partnerskab med den nordsjællandske kommune. 

- Vi vil især have fokus på kloge løsninger, hvor vi bruger pengene der, hvor de gør mest mulig gavn, siger Teddy Pedersen, partnerskabsansvarlig og adm. direktør i Jakon, i en pressemeddelelse.

Aftalen omfatter også vedligehold af bygningsdele med faste frekvenser samt løbende tjek og opdatering af tekniske anlæg, så bygningerne er en god ramme for børn, voksne og medarbejdere.

Solceller, jordvarme m.m. som alternativ energiform, bedre isolerede tage, facader, døre og vinduer og tekniske installationer samt bedre indeklima bliver sat yderligere i fokus, lyder det.

Trecifret millionbeløb

Partnerskabet i den vestlige del af Furesø, som nu er gået til Jakon, starter i april 2024 og løber de kommende fire år. 

Hermed vil kommunen opnå stordriftsfordele, færre omkostninger på grund af færre udbud og højere kvalitet, fordi fagfolk er med til at vurdere opgaverne, og partnerne lærer hinanden og bygningerne at kende via et flerårigt samarbejde.

Opgaven er opdelt økonomisk, så kontrakten i første omgang løber fra april 2024 til marts 2026 med en forventet omsætning på op til cirka 60 mio. kr. eksklusive moms.

Derefter har kommunen option på at forlænge kontrakten, så samarbejdet i partnerskabet kan fortsætte til marts 2028, og der kan udføres yderligere opgaver op til cirka 60 mio. kr. I alt op til cirka 120 mio.kr.

Valgte MT Højgaard

Partnerskabet med Jakon består også af andre virksomheder, som er forankret i eller har erfaring fra netop Furesø Kommune.

Samtidig har kommunen fokuseret på, at samarbejdsmodellen, som partnerskabet arbejder ud fra, tager udgangspunkt i dagligdagen og de fysiske rammer på projekterne. Det er et mål, at partnerskabet skal sikre, at opgaveløsningen systematiseres mere end i dag.

- Vi har udbudt en stor del af vores bygningsvedligeholdelse og energioptimering i to strategiske partnerskaber og er nu i mål med begge partnerskaber, så vi kan få løst flest mulige og nødvendige opgaver for pengene i høj kvalitet og dermed også kan indfri vores klimaambitioner. I partnerskaberne indgår også lokal arbejdskraft, siger Claus Torp, by- og kulturdirektør i Furesø Kommune.

Kommunens strategiske partnerskaber for Øst gik i august sidste år til MT Højgaard Danmark. Her har entreprenøren været i gang siden september 2023.

Furesø Kommunes strategiske partnerskaber

I partnerskabet indgår partnerne en aftale, der bygger på fælles målsætninger for samarbejdet og opgaveløsningen. Fælles målsætninger kan eksempelvis handle om brugertilfredshed, faglig kvalitet, økonomi, service, kompetencer, innovation med videre.

Der er stordriftsfordele i et længerevarende samarbejde, hvor entreprenøren kender de kommende opgaver. Der er mindre transaktionsomkostninger blandet andet fordi, der skal gennemføres færre udbud. Det fører til højere kvalitet og bedre samarbejde, fordi partnerne med forskellig håndværksmæssig faglighed er med til at planlægge opgaver og projekter. De får også større kendskab til hinanden og bygningerne ved et flerårigt samarbejde.

Partnere med Jakon det strategiske partnerskab Furesø Vest:

Det lokale firma JT3 Klima A/S (Ventilation) Hansen & Søgart (El), LHG Tagdækning (tag), Topdahl A/S (energirådgivning), Glarmester Lars Johansen A/S (Glarmester), Lars Jakobsen A/S (murer), John Jensen A/S (vvs/blik), Klingenberg A/S (anlæg/brolægning/kloak), GSG Malerfirma A/S (maler) og Jakon A/S (tømrer/snedker).

Kilde: Furesø Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078