23948sdkhjf

Blikkenslager løftede boligglæden

Opretning af en skæv tagrende udviklede sig til en komplet tagrenovering med 17 nye kviste, en eksklusiv loftslejlighed og en svævende tagterrasse til solrige dage.
Midt i Aalborg har beboerne i Algade 28 nydt den solrige danske sommer og flittigt benyttet deres fælles, svævende tagterrasse på 4. sal. Terrassen er en sidegevinst i forbindelse med en omfattende renovering af taget.

- Det hele begyndte egentlig med en tagrende, som om vinteren var skyld i enorme istapper. De hang i 4. sals højde og var til fare for folk nede på gågaden. Der skulle derfor gøres noget, fortæller blikkenslager Fini Abildgaard fra Blik og VVS Aalborg.

I stedet for blot at rette den skæve tagrende op, fik blikkenslageren en langt større opgave. For ejeren af ejendommen valgte at gennemføre en omfattende renovering af hele taget.

Lys og luft
Først blev tagspærene hævet for at give større loftshøjde i eksisterende loftsboliger. Dernæst blev et tomt loftsrum indrettet til en luksuslejlighed på ca. 150 kvm., og både ud til gården og til gaden blev det nye tag med rund hånd forsynet med karakterfulde kviste. Kvistene afløste en række tagvinduer med et temmelig anonymt udseende.

- Der er i alt 17 kviste, som er med til at give beboerne dagslys, ligesom kvistene klæder den markante byejendom fra 1899. Kvistene og en stor del af tagfladen er beklædt med Rheinzink. Det er et alsidigt og robust materiale, som har været brugt i århundreder og har en lang levetid. I øvrigt bliver zink kun flottere med tiden, og det "reparerer" og heler sig selv, hvis det får småridser, forklarer Fini Abildgaard.

Skæve vinkler, buede hjørner og finurlige fremspring på kviste og tagudhæng er nogle af de detaljer, som demonstrerer blikkenslagernes faglige kunnen. Et visitkort, der vil glæde mange år frem i tiden - hvad enten man bor i ejendommen eller fra gågaden kigger op.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078