23948sdkhjf

Lægger renovering af 326 boliger i hænderne på NCC-team

Fsbs bebyggelse i København har skader som trænger til 'akut opretning'

Cowi, Nordic Office of Architecture, Smith Innovation og NCC har fået grønt lys til at renovere Fsbs afdeling Ågården, der tæller 326 boliger på Nørrebro i København.

De 326 boliger i fem etager er fordelt på to store karreer. Med renoveringen kan afdelingens beboere have "gode boliger i mange år frem", oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Kontraktsum på sagen er cirka 150 mio. kr.

Entreprenør- og rådgiverholdet arbejder som Fsbhjem - partnerskabet, der sammen renoverer boliger for Fsb, den største almene boligorganisation i Københavnsområdet.

Ågården bliver Fsbhjem-rammeaftalens første helhedsplan.

Akut behov

Boligafdelingen blev bygget i sidste halvdel af 1980’erne og har 326 boliger, som alle enten har have, altan, fransk altan eller karnap. 40 boliger er ungdomsboliger. Dertil har boligafdelingen et stort beboerhus i gården og to gæsteboliger.

Ågården er – med NCC’s ord - "udfordret af byggetekniske løsninger, som ikke er robuste, nogle med byggeskader som trænger til akut eller snarlig opretning".

Renoveringen skal give boligerne et dagslysmæssigt og derved indeklimamæssigt løft, ligesom facadeudtrykket vil ændre sig og give et mere åbent facadeudtryk.

Fra anonym til markant

Alle boliger får nye køkkener og nye badeværelser, ligesom de tekniske installationer udskiftes.

Karnapper bliver udskiftet med nye velisolerede karnapper, der giver bedre dagslysforhold og indeklima i boligerne samt udsyn til gaden. Som led i processen fjernes adskillelsen mellem karnap og stue, og der installeres energiruder.

- Beboerne vil opleve, at deres udsigt til byen ændres, og at karnappen bliver en integreret del af deres stuer. Udefra får man også noget nyt at se på, da karnapperne ændrer sig fra at være anonyme og tilknappede til at være mere markante i deres udtryk på facaden mod Åboulevarden, siger Britt Nemmøe, Nordic Office of Architecture, i en pressemeddelelse.

Fem kan blive til 23

Der er i helhedsplanen udpeget 23 familieboliger i stueetagen, som i forbindelse med renoveringen kan omdannes til tilgængelighedsboliger. Det er muligt på grund af boligernes grundplan og store badeværelser.

I første omgang bliver der etableret fem tilgængelighedsboliger.

Arbejdet går i gang til marts 2024 og forventes afsluttet i 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111