23948sdkhjf

Byggetilladelse, tak – kommune strammer skruen om båd-beboere

Ingen bådejere i Aarhus Kommune har søgt om byggetilladelse, lyder det fra kommunen. Nu har de en frist på to år

De seneste år er flere og flere flyttet til både i Aarhus’ havn og lystbådehavne. Men bådejerne, som bruger deres både til beboelse, mangler noget vigtigt: En byggetilladelse.

Sådan lyder det nu fra Aarhus Kommune, som nu vil have bedre styr på sikkerhed, sundhed og miljø i de aarhusianske lystbådehavne. På nuværende tidspunkt har ingen bådejere ifølge kommunen søgt om byggetilladelse.

- Styrelsen kræver et større fokus på blandt andet sikkerheden og havmiljøet, og at gældende regler bliver overholdt. Derfor vil vi nu i sammen med lystbådehavnene sætte gang i en proces, så reglerne for boliger på både kan overholdes, udtaler Nicolaj Bang (K), rådmand for Teknik og Miljø, i en pressemeddelelse.

Teknik og Miljø vurderer, at langt de fleste både ikke kan leve op til de krav der er i bygningsreglementet for boliger. Dette betyder, at det sandsynligvis er slut med beboelse på både i Aarhus Kommune

Den kommune udmeldinger kommer efter en udmelding fra Trafik-, Bolig og Byggestyrelsen om, at beboelse på lystbåde eller husbåde kræver, at der er givet en byggetilladelse som dokumenterer, at båden lever op til byggelovgivningens krav til en helårsbolig.

To år

Der er på nuværende tidspunkt 108 personer tilmeldt folkeregisteradresse i lystbådehavnene. Der er en stigning i antallet af såkaldte livsstilsbeboere, mens der fortsat også er socialt udsatte, der bor på både, der altså ikke er lovlige.

Bådejerne får to år til at sikre at deres både lever op til reglerne.

- Vi er ikke juridisk bundet af, at bådejerne skal have to års frist, men nogle har i god tro indrettet sig på at bo på en båd. De skal have mulighed for indrette sig efter de nye regler, og så skal vi særligt sørge for at tage hånd om de socialt udsatte, siger Nicolaj Bang.


Aarhus Kommune driver Aarhus Lystbådehavn på Aarhus Ø, og her er det planen, at man vil indarbejde de nye regler i havnereglementet.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078