23948sdkhjf

Stor sjællandsk byudvikling: De skal tegne markant byggeri

Institutionen skal stå klar, når beboerne i de første 230 boliger forventes at flytte ind i Kildedal By

Når beboerne i de første 230 boliger i Kildedal By ved Ballerup flytter ind ved årsskiftet 2026-27, står et spritnyt børnehus klar.

Ballerup Kommune har valgt Aart Architects til at stå i spidsen for det kommende byggeri, der bliver ét af de første i det store byudviklingsområde.

- Det er en bygning, der både åbner sig mod den omkringliggende by, byparken og naturen, og som samtidig fungerer som en stærk overgang mellem den fladere natur mod syd og øst og den højere bebyggelse, som kommer mod vest, siger by- og bæredygtighedschef og vicedirektør i Kildedal PS Siv Raun Andersen, i en pressemeddelelse.

Med udpegningen af totalrådgiveren kan projektet med at bygge det nye børnehus i Kildedal fortsætte ind i den næste fase, som handler om at bearbejde skitseforslaget med inddragelse af brugerne. Senere skal det udsendes i entrepriseudbud, og derefter skal det nye børnehus opføres på grunden i det sydlige Kildedal.

Naturen og naturvidenskaberne 

Bygningen forbindes i arkitekturen til områdets life science-virksomheder og naturvidenskabens verden ved at være udformet som tegnet Pi.

Børnehuset får direkte adgang til naturen, indretning med højt til loftet, sansehave, bålplads og meget andet. Ti grupperum med direkte adgang til fællesrummet kommer til at udgøre den daglige base for børnefællesskaber. Det hele bindes sammen af rummet i midten, kaldet hjerterummet, med plads til fælles aktiviteter på tværs af børnegrupper og årgange. I forlængelse af hjerterummet træder man ind i den store bevægelsessal. Huset vil også rumme værksteder.

Børnehuset bliver omgivet af Kildedal Bypark, søer og enge lige uden for døren.

På udearealet vil der være forskellige zoner til forskellig aktivitet. Et område er tiltænkt stille, undersøgende og tryg leg, mens legepladsens ydre zone indbyder til leg med masser af bevægelse og højlydte aktiviteter.

Ballerup Kommune og PensionDanmark udvikler i fællesskab den nye by ved Kildedal Station over de næste 10 år med 2000 boliger og 5000 arbejdspladser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096