23948sdkhjf

Offentlige byggerier kræver udenlandsk hjælp

Ifølge en ny rapport fra COWI kommer de mange offentlige byggerier ikke udelukkende danske håndværkere til gode.
Når det offentlige sætter skub i byggerierne af supersygehuse, jernbaner, motorveje og Metro for op mod 200 mia. kr., så skaber det arbejde nok til 87.300 mennesker på fuld tid i et år.

Det konkluderer en analyse fra COWI, som P4 refererer. Konsulentfirmaet slår samtidig fast, at langt fra alt arbejdet kan udføres af danskere.

- Flere af byggeprojekterne bliver så store, at virksomheder herhjemme antageligvis ikke har kapacitet til at løfte opgaven, lyder en konklusion.

Hos Dansk Byggeri har cheføkonom Finn Bo Frandsen gennemlæst COWI's analyse. Han peger på, at det især er de specialiserede projekter, der kræver udenlandsk arbejdskraft. Samtidig har de danske håndværkere svært ved at konkurrere på lønnen.

- Dansk arbejdskraft har svært ved at konkurrere. Det er både på lønomkostningerne, men også hvor meget man producerer i timen. Produktiviteten er højere blandt udlændinge, er der eksempler på, siger cheføkonomen, der regner med, at godt en tredjedel vil være udenlandsk arbejdskraft.

Socialdemokraternes ordfører for social dumping, Ane Halsboe-Jørgensen, slår fast, at arbejdet skal udføres på lige og danske vilkår.
Læs mere om: Cowi
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11