Østjysk byggekoncern ændrer konceptet
Nye LCA-beregninger får i stigende grad bygherrer til at ændre materialevalg i retning af gips- og fibergipsløsninger af hensyn til CO2-aftryk, lyder det fra den østjyske byggekoncern Aros Development. Derfor udvider firmaet nu forretningskonceptet.
Hidtil har firmaet koncentreret sig om skillevægge i porebeton, men tager nu også hånd om løsninger med gips og fibergips så som skillevægge, inddækninger og nedhængte gipslofter.
Ifølge direktør i Aros & Co, Simon Elkjær, ligger det lige for at ændre konceptet.
- Vores produktionsdirektør i Aros Development, Christian Holst og langt størstedelen af vores medarbejdere er uddannede tømrere og er vandt til at arbejde med gips og fibergips. Det er derfor ikke nye kompetencer, vi skal have i huset, men kompetencer vi allerede har, udtaler Simon Elkjær i en pressemeddelelse.
Ingen konflikter
Aros Development og Aros Maler Entreprise har allerede udført porebeton, gips og malerarbejde på fire byggerier med i alt 850 lejligheder i Aarhus. Tre af projekterne er afleveret og det sidste afsluttes ultimo januar 2024.
Jeppe Lemvig, projektleder hos Raundahl & Moesby, har været ansvarlig for et af projekterne. Han pointerer, at der er tid at spare, fordi underleverandøren har flere discipliner i eget regi. Dermed undgår man konflikter ved overgange mellem fag og felter.
- I forhold til at handle både med Aros Development og Aros Maler Entreprise på projekterne og nu også med gipsarbejde, køber vi en færdig pakke, hvor vi ikke involveres i grænsefladerne imellem fagene, og det giver en ekstra sikkerhed i forhold til tidsplanen, og en tidsbesparelse i byggeledelsen, som er attraktiv for os, udtaler Jeppe Lemvig.
Aros Development har 50 medarbejdere og hører under Aros & Co-koncernen sammen med selskaberne Aros Maler Entreprise og Aros Clean.