23948sdkhjf

Lokalplan skal ændres: Stor rift om boligprojekt på Bornholm

Natur-, miljø og planudvalget anbefaler enstemmigt en ændring i lokalplanen, så nyt boligområde skal skyde op

En helt ny bydel i Rønne syd på Bornholm er kommet et stort skridt tættere på at blive til virkelighed, efter at Natur-, miljø og planudvalget enstemmigt har anbefalet at ændre lokalplanen.

Det skriver TV2 Bornholm.

- Det er vi jo glade for. Det er det vi har arbejdet for i to år, så det er et godt skridt på vejen, siger Morten Holten, der er direktør i forsikringsselskabet Bornholms Brand, som er medejer af boligselskabet Æbleløkkerne, til TV2 Bornholm.

Det første spadestik til det nye boligområde forventes at blive taget i efteråret 2024, men det kræver først og fremmest, at der kommer en byggetilladelse til byggeriet, som har været forsinket som følge af blandt andet et fredet markfirben.

Projektet kommer til at indeholde 96 lejeboliger, og allerede nu er der ifølge mediet op mod 100 på venteliste.

Klar i 2025

Æbleløkkerne bliver ifølge projektbeskrivelsen et nyt og attraktivt boligkvarter tæt på både kyst og skov, og samtidig med Rønnes mangfoldige handels- og kulturliv inden for rækkevidde.

De nye lejeboliger henvender sig til alt fra børnefamilier og til seniorer, ligesom der også vil være gode muligheder for enlige. 

Æbleløkkerne vil bestå af relativt ensartede træbeklædte bygninger, fortrinsvist i to plan, der følger landskabets kurver og udnytter landskabets muligheder for at skabe variation i rummene og livet mellem husene.

Husene i byggeriet, der samlet vil dække 20.300 kvm, er vinklet i forhold til hinanden med hensyntagen for indkig og med respekt for privatsfære, og der vil være boliger i forskellig størrelse og i både ét og to plan.

De frie arealer mellem bygningerne skal indrettes med fokus på leg, sanselighed og fællesskab. Området vil blive et naturpræget landskab med fokus på biodiversitet. Her vil varierede æbletræer afløse hinanden med forskudt blomstring og frugt, og være med til at binde området sammen

Byggeriet vil ske i etaper, og de første boliger forventes at stå klar i 2025.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109