23948sdkhjf

Ny stor ordre til Kastrup-koncernen

Forrige uges kontrakt på 17 mio. kr. er nu fulgt op med endnu en stor ordre – denne gang i Struer.
Kastrups midt- og vestjyske vinduesfabrikker fortsætter opturen. For kort tid siden sikrede virksomheden sig en ordre på knap 17 millioner kroner til et Sjælsø-projekt i København, og nu er det lykkedes at indgå aftale med Struer Boligselskab om leverance af vinduer og døre til 184 nye boliger.

Direktør Lasse Kastrup fortæller, at der er tale om elementer med en ny type fiberarmeret komposit. Ordren omfatter første delaftale på Struer Boligselskabs Afdeling 1, og leverancen kan potentielt blive større endnu, hvis Kastrup også bliver valgt som leverandør til de resterende afdelinger i byggeriet:

- Jeg er utroligt glad for vores seneste ordre, der bestemt er med til, at lægge en god bund for vores produktion af komposit vinduer og døre på fabrikken i Holstebro. Ordren er den største af sin art i landet, derfor er glæden selvfølgelig ekstra stor, siger Lasse Kastrup.

Ordren skal monteres af entreprenørfirmaet Jørgen Friis Poulsen A/S.

Grøn profil sikrede ordren
Boligprojektet i Struer bygger på en klar, bæredygtig strategi med øget fokus på blandt andet genbrug, energioptimering, lavenergistatus og dermed lave driftsudgifter. Kastrups fabrik for kompositvinduer passer fint ind i dette billede, fordi den genanvender profilrester og spåner fra produktionen.

Et stort plus ved fiberarmeret komposit er nemlig, at det er 100 procent genanvendeligt, forklarer Lasse Kastrup. Alle dele af vinduet kan anvendes i den videre bearbejdning, og det betyder, at intet går til spilde. Selv resterne fra profilerne, der skæres af under produktion af vinduerne, genanvendes.

- Generelt er der stor fokus på bæredygtighed og genbrug i hele projektet. Jeg tror bestemt også, at det var på det grundlag, vi vandt opgaven. Vi har en grøn profil, der går rigtig godt i spænd med Struer Boligselskabs bæredygtige strategi for projektet. Samtidig har vore vinduer en rigtig god u-værdi, siger direktøren.

Fabrikschef Claus Andersen tilføjer, at der fra bygherres side var et ønske om at få udviklet en løsning med specielle bundtrin. Kastrup valgte derfor at udvikle bundtrin i 15 mm højde mod de sædvanlige 24 mm. Planen er, at de ekstra lave bundtrin fremover skal benyttes i andre projekter, hvor det ønskes. Allerede nu har virksomheden også implementeret løsningen på sin fabrik for træ-alu-vinduer.

Formel 1-biler, fly – og vinduer
Kastrups nye kompositvindue er udført som plastbelagt, fiberarmeret komposit, der udmærker sig ved sine gode egenskaber på isolering, stabilitet, holdbarhed og vedligeholdelse. Ifølge Lasse Kastrup præsterer vindueselementet U-værdi på ned til 0,83 med 3-lags energiruder.

Direktøren forklarer, at fiberarmeret komposit består af et grundmateriale og et fiberforstærket materiale. På grund af vekselvirkninger mellem de to materialer forbedres varme- og stabilitetsegenskaberne. Fiberarmeret komposit kan derfor klare meget høje belastninger og er nok mest af alt kendt for, at det anvendes i formel 1 biler og fly.

Fordelene ved det meget formstabile komposit er muligheden for at indstøbe flere kanaler med stillestående luft end i stålarmeret plast. Det er i høj grad den stillestående luft, der er med til at holde på varmen. Tidligere benyttede man plast med jernarmering for styrke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.119