23948sdkhjf

Vejdirektoratet bygger støjvold - og flere afskærmninger er på vej

Støjplagede naboer til E45 ved Hørning kan se frem til etablering af støjvolde og støjafskærmninger

To støjvolde på samlet set 1100 meter er på vej langs E45 Østjyske Motorvej ved Hørning syd for Aarhus. 

De bliver op til 14 meter høje og skal mindske støjgenerne fra motorvejen, som i de kommende år bliver udvidet med et ekstra spor i hver retning.

Arbejdet har Vejdirektoratet netop taget fat om, og flere støjskærme vil følge i området, så der i alt bliver omkring 3800 meter støjafskærmning rundt om Hørning.

- Vores motorveje larmer. Det ved vi godt – og en støjvold kommer ikke til at fjerne al larmen. Men de boligejere, der bor tættest på motorvejen, vil opleve en reduktion i støjen, når de nye støjvolde og støjskærme står klar, siger projektchef i Vejdirektoratet, Robin Højen Madsen, i en pressemeddelelse.

De to støjvolde bygges op af jord, der graves væk langs vestsiden af E45 Østjyske Motorvej for at gøre plads til de ekstra spor. 

Vejdirektoratet forventer, at støjvoldene står klar i 2026. 

Yderligere fem boligområder langs motorvejen kan desuden se frem til at få dæmpet støjen med enten støjvold eller støjskærm, lyder det fra Vejdirektoratet. 

Det gælder boligområderne i Ormslev Stationsby, Lyngby, Mundelstrup, Geding og Søften. Støjskærmen ved Ormslev bliver den største af de øvrige. Her er der tale om en længde på 1500 meter. 

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078