23948sdkhjf

Tegnestue vinder projekt langs Hærvejen

By- og landskabstegnestuen Sted og designvirksomheden Le Bureau vinder konkurrencen om at designe vejvisning og friluftsfaciliteter langs Hærvejen 

Hærvejen skal bindes bedre sammen, og med til at løse den opgave er by- og landskabstegnestuen Sted samt designvirksomheden Le Bureau valgt. 

De har vundet konkurrencen om at designe vejvisning og friluftsfaciliteter. 

"En kæmpe ære". Sådan betegner Rosa Lund, der er faglig leder for byplanlægning hos Sted, det at arbejde med "så særligt et stykke natur- og kulturhistorie, som Hærvejen er". 

- Med projektet ønsker vi at skabe en løsning, hvor både wayfinding og nye faciliteter bliver en nænsom integreret del af Hærvejen. Komforten og kvaliteten øges, uden at vi går på kompromis med den ”autentiske” Hærvejsoplevelse, så man kan nyde turen maksimalt og fare vild uden at blive væk, siger hun i en pressemeddelelse.

Tegnestuen er en del af Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Destination for alle

Ifølge Mikkel von Seelen, der er sekretariatschef hos Udvikling Hærvejen, er parternes arbejde ikke alene at guide vandrere og cyklister gennem Hærvejens landskaber, men også at bidrage til at fortælle områdets historie og kultur. 

Han kalder initiativet "et vigtigt skridt" i de " løbende bestræbelser på at gøre Hærvejen til en endnu mere engagerende og tilgængelig destination for alle". 

Projektet bliver ifølge pressemeddelelsen til et tværfagligt samarbejde mellem landskabsarkitekter, arkitekter og designere og giver bud på faciliteter "i bæredygtigt modulbaseret design, der understøtter fortællingen om Hærvejen med en tydelig gennemgående identitet". 

Videre fremgår det, at projektet udvikles i tæt dialog med brugere og interessenter og i samarbejde med Advice, der har vundet den digitale og grafiske konkurrence, som også er udskrevet af Udvikling Hærvejen.

Kort om Hærvejen og parterne

Hærvejen er en vandre- og cykelrute ned gennem Jylland. Ruterne løber gennem tre regioner, 15 kommuner, syv destinationsselskaber. 

Udvikling Hærvejen er en forening dannet af kommuner langs Hærvejen, der arbejder for at udvikle ruten som et sammenhængende turist- og fritidsområde.

Sted er en by- og landskabstegnestue, der i 2022 blev en del af Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Virksomheden er landskabsarkitekt på en række projekter, heriblandt Steno Diabetes Center Copenhagen, Kronløbsøen i Nordhavn, Fornyelsen af Hillerød Slotsgade og Sorøs Grønne Scene ved Sorø Kunstmuseum.

Le Bureau er et designbureau med fokus på arkitektur, kultur, kunst og natur og står bag en række visuelle, identitetsmæssige og wayfinding-projekter på steder som Ofelia Plads, Rundetårn, Svinkløv Badehotel, Kronborg og Hillerød. 

Sammen har Sted og Le Bureau udviklet projektet Wayfinding på Vestkysten, områdefornyelse i Hirtshals og udvikling af identitet og landskaber i De Gamles By i København.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079