23948sdkhjf

40 tunnelarbejdere indespærret

40 tunnelarbejdere er spærret inde i en motorvejstunnel i den indiske del af Himalaya efter kollaps. Store klippestykker spærrer adgangen til arbejderne

40 tunnelarbejdere er spærret inde i en motorvejstunnel i Himalaya, efter at jorden skred sammen.

Det skriver flere internationale medier. 

Tunnelarbejderne har været indespærret siden natten til søndag, og hidtil har forsøg på at nå ind til dem været uden held. Dette skyldes blandt andet flere store klippeblokke, som forhindrer redningsmandskabet i at komme ind.

Ifølge Tunneling Journal er arbejderne fanget 40 meter inde i en 4,4 meter lang tunnel med en diameter på godt 13 meter. 

60 arbejdere på natholdet var i tunnelen, da jorden skred sammen og kun de, som var nærmest udgangen, nåede at komme ud.

Jordskred

Arnold Dix, formand for The International Tunnel and Underground Space Association, siger til mediet, at arbejderne er i god tilstand. Redningsfolk har boret en 200 mm minitunnel, som gør det muligt at sende mad, vand og medicin ind til arbejderne.

En kraftig snoet boresnegl er nu taget i brug for at bore et hul på samme måde, som da man reddede minearbejdere i Chile i 2010, oplyser Dix til Tunneling Journal.  

- Planen er at bore gennem jorden, lægge stålrør og lave en sti, hvor arbejderne kan bevæge sig, siger Ranjit Sinha, chef for katastrofehåndtering i Uttarakhand, til Reuters.

Tunnelen er en del af Char Dham-motorvejen, der er et af premierminister Narendra Modis mest ambitiøse projekter. 

Projektet skal forbinde fire hinduistiske pilgrims-rejseruter i bjergene til en pris af 1,5 milliarder dollars (10 mia. kr.). En del af arbejdet blev standset i januar, efter at hundredvis af huse blev beskadiget af jordstyrtning langs ruterne.

Ifølge Reuters har der været flere episoder med jordstyrtninger i regionen, hvor jorden giver efter som følge af omfattende byggerier. I januar blev 400 mennesker forflyttet af sikkerhedshensyn, da 700 huse begyndte af få store sprækker. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094